Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Un cuplu a fost declarat neeligibil pentru adopţie după ce au mărturisit că vor creşte copilul învăţându-l să-şi păstreze curăţia până la căsătorie

 
Un cuplu a fost declarat neeligibil pentru adopţie după ce au mărturisit că vor creşte copilul învăţându-l să-şi păstreze curăţia până la căsătorie
  • 28 Noi 2017
  • 3577

„The Christian Post” relatează că un cuplu de confesiune evanghelică din provincia Alberta, Canada, a dat statul în judecată susținând că au fost discriminaţi când li s-a refuzat adopţia unui copil pe baza opiniilor lor religioase despre căsătorie.

Cei doi au fost întrebați cum vor gestiona situația în care un copil le spune că el sau ea își pun la îndoială sexualitatea, iar ei au răspuns că sexualitatea nu trebuie „experimentată sau explorată până când o persoană nu este adultă și căsătorită.”

Responsabilul de caz le-a explicat că viziunea lor cu privire la sexualitate erau incompatibile cu procesul de adopție, adăugând că aceasta este „poziția oficială a guvernului din Alberta”.

Cuplul a cerut o revizuire judiciară a deciziei guvernului, considerându-se discriminaţi pe criterii religioase.

John Carpay, din partea Centrului pentru Libertăți Constituționale, a subliniat că și catolicii, musulmanii, evreii ortodocși și alți creștini împărtășesc aceeași convingere ca și acest cuplu:

„A face determinări cu privire la cine este potrivit să adopte pe baza convingerilor sale religioase sincere încalcă dreptul la libertate religioasă și principiul egalităţii în faţa conform legii.”

Din păcate, „viziunea guvernului” cu privire la definiţia căsătoriei este deopotrivă literă de lege şi parte din programa şcolară în Canada, iar cei care nu o aplaudă sunt – în cel mai bun caz – etichetaţi drept „bigoţi” şi „homofobi”.

Barry Neufeld, un administrator școlar din Canada, a criticat programa şcolară care îi învață pe copii că își pot alege propriul sex și pronume. Dar Asociația Regională a Administratorilor de Şcoli l-a admonestat pentru poziția sa. El s-a apărat, arătând că nu a criticat persoane care au o anumită opţiune de viaţă, ci o simplă resursă educațională.

 

 Sursa:stiripentruviata.ro