Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

COMUNICAT DE PRESĂ CER: Episcopii catolici din România se vor întruni la Bacău şi Luncani

 
COMUNICAT DE PRESĂ CER: Episcopii catolici din România se vor întruni la Bacău şi Luncani
  • 09 Sep 2013
  • 6074
Peste 15 episcopi catolici din România se vor întruni în perioada 9-12 septembrie la Luncani (lângă Bacău) pentru sesiunea de toamnă a Conferinţei Episcopilor din România. Marţi, 10 septembrie, ora 18.00, în biserica din Bacău, ÎPS Francisco Javier Lozano, nunţiu apostolic în România şi Republica Moldova, va prezida sfânta Liturghie de deschidere a lucrărilor.

Ţinând cont de Anul Credinţei pe care îl trăieşte Biserica Catolică, în prima parte a întâlnirii episcopii vor avea o zi de reculegere şi de aprofundare spirituală care va culmina cu celebrarea sfintei şi dumnezeieştii Liturghii în biserica parohială „Sfinţii Apostoli Petru şi Paul” din Bacău (marţi, 10 septembrie).

Lucrările plenare se vor desfăşura la Mănăstirea Călugărilor Carmeliţi din Luncani (Bacău). În timpul lucrărilor, episcopii vor face o evaluare a evenimentelor interne şi externe din ultima perioadă şi vor aborda şi teme legate de viaţa internă a Bisericii locale, relaţia sa cu instituţiile de stat şi cu celelalte culte religioase, precum şi teme cu caracter social pentru noul an pastoral.

Conferinţa Episcopilor din România, instituţie bisericească permanentă, înseamnă adunarea ierarhiei catolice din România, constituită cu aprobarea Scaunului Apostolic. În România sunt 17 episcopi, şase dieceze romano-catolice şi cinci greco-catolice.

La Sesiunile plenare ale Conferinţa Episcopilor din România participă cu statut de invitat permanent şi PS Anton Coşa, episcop Chişinău (Republica Moldova). Actualmente (2013 – 2016), preşedintele Conferinţei Episcopilor din România, este ÎPS Ioan Robu, mitropolit-arhiepiscop de Bucureşti.


Pr. Eduard Mihai Cosa,
secretar general