Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Foto: Vizita Cardinalului Sandri la Blaj. Expoziție și sesiune științifică

 
Foto: Vizita Cardinalului Sandri la Blaj. Expoziție și sesiune științifică
  • 01 Oct 2017
  • 4002

În după-masa zilei de sâmbătă 30 septembrie 2017, a fost organizată o expoziție și o sesiune științifică în cadrul Muzeului Arhiepiscopiei Majore cu ocazia centenarului înființării Congregației pentru Bisericile Orientale, purtând titlul „Un secol de comuniune”.

La această manifestare au participat toți membrii Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, împreună cu Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale, Cardinalul Leonardo Sandri, și cu Nunțiul Apostolic în România, Arhiepiscopul Miguel Maury Buendia.

Cu această ocazie, Cardinalul Sandri a expus o „lectio magistralis” despre începuturile Dicasterului pe care îl conduce și despre raporturile fructuoase dintre acesta și Biserica Greco-Catolică din România.

(GALERIE FOTO)

Prof. Univ. Dr. Ovidiu Ghitta, decanul Facultății de Istorie din Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a continuat seria prezentărilor, reliefând figura întemeietoare a Ierarhului Ioan Inochentie Micu Klein și actualitatea activității acestuia.

Dr. Gerhard Albert din partea Fundației „Renovabis” din Germania a expus câteva principii după care se ghidează acest organism în susținerea financiară a Bisericilor Catolice Orientale.

În încheiere, pr. Florin Gheorghiu, directorul Muzeului Arhiepiscopiei Majore, a prezentat expoziția care a fost organizată cu acest prilej, și care propune o serie de piese muzeale și de fotografii prin care se reliefează secolul de comuniune spirituală și eclezială între Congregația pentru Bisericile Orientale și Biserica Greco-Catolică Română.

 

Biroul Arhieparhial de PresăSursa:bru.ro