Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cel de-al 17-lea Congres Internațional Renovabis

 
Cel de-al 17-lea Congres Internațional Renovabis
  • 01 Sep 2013
  • 3826
În perioada 28-30 august 2013,  la Freising în Germania, s-a desfăşurat cel de-al 17-lea Congres Internațional Renovabis (actiune de solidaritate a catolicilor germani pentru Europa de Est).

Printre relatori, s-au numărat Cardinalul Reinhard Marx, Arhiepiscop de München şi Freising şi președintele COMECE, care, în discursul rostit, referindu-se la Scrisoarea Apostolică „Ecclesia in Europa”, a creionat situația actuală și criza ce străbate Europa. Totodată, un alt vorbitor, Markus Meckel (Berlin), a reliefat impactul Revoluţiei din 1989 asupra Europei printr-o viziune retrospectivă asupra acestui moment.

Au transmis mesaje de salut Cancelarul german dr. Angela Merkel, precum şi mitropolitul ortodox Augoustinos, preşedintele Conferinţei Episcopale Ortodoxe din Germania (OBKD).

La Congres au participat reprezentanţi din Eparhiile Greco-Catolice  din România, precum și ÎPS Cyril Vasil, secretarul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale .DCC