Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Atentatele împotriva celor nevinovați și a copiilor, un păcat foarte grav

 
Atentatele împotriva celor nevinovați și a copiilor, un păcat foarte grav
  • 22 Aug 2017
  • 3041

”Este un păcat foarte grav a atenta la viața semenilor, a celor nevinovați și a copiilor”: a spus arhiepiscopul de Barcelona, cardinalul Juan José Omella, la Sf. Liturghie celebrată duminică, 20 august 2017, în bazilica ”Sagrada Familia” pentru victimele atentatelor teroriste de la Barcelona și Cambrils. La ritul sacru au participat mai multe rude ale celor care și-au pierdut viața, alături de regele Spaniei Felipe al VI-lea, președintele Portugaliei, alte autorități naționale și locale, precum și diverși reprezentanți ai Comunităților musulmane din Catalonia. În timpul adunării liturgice s-a dat lectură telegramei de condoleanțe a papei Francisc, expresie a apropierii sale spirituale.

Remarcând că celebrarea euharistică are loc în bazilica ”Sfânta Familie”, pe care Antonio Gaudí a proiectat-o ca să fie ”templu de ispășire”, cardinalul José Omella a îndemnat participanții să se roage pentru păcatele lumii. Și, s-a întrebat la predică, ”nu este un păcat foarte grav a atenta la viața unor semeni, a celor apropiați ai noștri, a unor ființe nevinovate și a copiilor?”. ”Tăcerea, rugăciunea și prezența noastră în acest loc”, a spus mai departe cardinalul, ”este un semn de respingere a atentatului și o rugăciune prin care îi cerem lui Dumnezeu, Părintele a toată bunătatea, să schimbe inima noastră de piatră într-o inimă de carne, plină de simțăminte de omenie, fraternitate, milostivire și pace”.

”Noi toți, credincioși sau nu, din această țară sau străini”, a reluat arhiepiscopul de Barcelona, ”am venit în acest templu ca să-i spunem Domnului să aibă grijă de cei care au avut răniți sau au fost afectați de pe urma acestor atentate și să dăruiască lumii noastre darul de a trăi în pace și concordie. Pacea este alimentul cel mai bun al vieților noastre și pentru a dobândi acest aliment nu trebuie să cruțăm niciun efort. Domnul să ne ajute să fim constructori, artizani ai păcii”.

”Această rugăminte, noi o înălțăm fiind cu toții uniți”, a mai spus cardinalul José Omella. ”Toți uniți pentru un obiectiv comun: pacea, respectul, conviețuirea fraternă, iubirea solidară”. ”Unitatea ne face tari, pe când dezbinarea ne slăbește și ne distruge”. ”Să depunem în inimile noastre și în mâinile noastre numele victimelor acestor atentate, să depunem și numele țărilor care sunt în război și să prezentăm înaintea Domnului această rugăciune: «Doamne, fă ca pacea să domnească în lume și în inimile noastre!»”. Salutând, în fine, eforturile diferitelor instituții care au reacționat cu promptitudine și generozitate la atentatele teroriste, arhiepiscopul de Barcelona a remarcat că în această țară încă ”există un mare rezervor de omenie”. ”Dumnezeu”, a încheiat prelatul, ”să-i binecuvânteze pe toți, iar Fecioara Maria, patroana cerească a Barcelonei și a Cataloniei, să ne însoțească mereu cu iubirea ei de mamă”.

(rv – A. Dancă)Sursa:ro.radiovaticana.va