Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Creștin de 16 ani acuzat de blasfemie în Pakistan: „Condamnați-l sau îl vom ucide”

 
Creștin de 16 ani acuzat de blasfemie în Pakistan: „Condamnați-l sau îl vom ucide”
  • 22 Iul 2017
  • 3000

Un creștin în vârstă de 16 ani a fost acuzat de blasfemie în Pakistan, pentru presupuse insulte la adresa lui Mahomed, viața lui fiind acum în pericol. Tânărul Shahzad care lucrează ca agent de curățenie la spitalul din orașul Dinga, a fost dus de către poliție într-o locație necunoscută, de teamă ca secția de poliție din localitate să nu fie asaltată de musulmanii furioși.

Tânărul creștin a fost denunțat pe data de 15 iulie a.c., de către musulmanul Nadeem Ahmed, proprietarul unui magazin de materiale electrice. Omul nu a văzut și nici nu a auzit nimic, dar a depus plângerea după ce un prieten l-a informat că Shahzad ar fi rostit cuvinte blasfemiatoare. A fost arestat de poliție în aceeași zi și dus într-o localitate necunoscută.

Potrivit acuzării, în timpul unei discuții pe temă religioasă cu un musulman pe nume  Ishtiaq Qadri, Shahzad ar fi adus unele observații blasfemiatoare, lucru pe care nu l-a mai făcut până atunci. Membrii familiei și prietenii lui Shahzad susțin faptul că, în timpul discuției care a avut loc pe data de 13 iulie, Qadri a încercat să-l convertească cu forța pe tânărul creștin la islam. Omul, care aparține grupului extremist Tehreek-e-Tuhafaz, după discuție l-a dus pe tânăr cu forța într-o medresă unde, în urma unei bătăi, tânărul ar fi mărturisit blasfemia. O mulțime de musulmani, printre care și acuzatorul Nadeem Ahmed, s-au îndreptat imediat spre poliție, denunțându-l pe tânăr.

După arestarea lui Shahzad, un imam din Dinga, Gazi Saqib Shakeel, în cadrul unui interviu televizat, a declarat: „Trebuie să-i fie aplicată lui Shahzad cea mai mare pedeapsă posibilă, astfel încât, în viitor, nimeni să nu mai îndrăznească să comită blasfemie. Dacă guvernul nu îl va pedepsi așa cum trebuie, noi am jurat că îl vom ucide cu propriile mâini, deoarece nu putem suporta ca Profetul să fie insultat”.

Pe data de 17 iulie, familia lui Shahzad, care trăiește împreună cu alți 150 de creștini într-o colonie din Dinga, care numără 80 de mii de locuitori, a fost nevoită să fugă.

În Pakistan, acuza pentru blasfemie poate fi pedepsită și cu pedeapsa capitală. În perioada 1986-2010 au fost acuzate 993 de persoane, majoritatea musulmani. În anul 1997, sute de case ale creștinilor și patru biserici din localitatea Shanti Nagar au fost incendiate. În anul 2009, opt creștini au fost arși de vii, 40 de case și o biserică au fost distruse la Gojra, iar în anul 2014, un cuplu de creștini a fost ars de viu într-un cuptor la Kot Radha Kishn. Ca să nu mai vorbim de cazul Asiei Bibi, în închisoare din anul 2009, pentru că a băut un pahar cu apă.

 

Traducere: Liviu Ursu

 Sursa:iltimone.org