Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Mesageri ai frumuseții credinței în Cristos: Papa, participanților la Simpozionul dedicat catehezei

 
Mesageri ai frumuseții credinței în Cristos: Papa, participanților la Simpozionul dedicat catehezei
  • 13 Iul 2017
  • 2634

Papa Francisc a transmis miercuri, 12 iulie, un Mesaj participanților la Simpozionul internațional dedicat catehezei, cu desfășurare în Argentina, între 11 și 14 iulie. Găzduită de Facultatea de Teologie din cadrul Universității Pontificale Catolice din Argentina, întâlnirea de lucru a fost organizată de Institutul de Cateheză din Argentina (organism al Conferinței Episcopale din Argentina), în colaborare cu Facultatea de Teologie din cadrul Universității Pontificale Catolice din Argentina.

Cu motto-ul “Fericiți cei care cred”, simpozionul propune numeroase expuneri, printre care se numără prezentarea arhiepiscopului Luis Francisco Ladaria sj, prefect al Congregației pentru Doctrina Credinței și președinte al Comisiei de studiu privind diaconatul femeilor și, de asemenea, expunerea mons. José Ruiz Arenas, secretar al Consiliului Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări.

Inspirându-se din figura sfântului Francisc din Assisi, papa Francisc a subliniat că predicarea, ce reprezintă misiunea și vocația catiheților, este ceva foarte concret, amintind cum Sărăcuțul le spunea fraților că vizitarea celor bolnavi și hrănirea celor flămânzi sunt de fapt forme de predicare. 

Cateheza, a explicat pontiful, nu este o profesiune, ci un fel de misiune în jurul căreia se învârte însăși viața acelora care înfruntă o astfel de activitate. “A fi catihet este o vocație de slujire în Biserică, un dar al Domnului, care schimbă viața”, a subliniat papa Francisc, amintind că în centrul întregii misiuni catihetice se află “kerygma”, adică vestirea morții și învierii Domnului, centru al vieții creștine.

Activitatea de catihet – scrie de asemenea papa Francisc – este totodată creativă și caută modalități și mijloace diverse pentru a-l vesti pe Cristos. Aceasta înseamnă – spune în încheiere pontiful – să fiți mesageri ai frumuseții credinței în Isus, căci El este „calea, adevărul și viața”, care umple viața noastră cu bucurie.

RV/AMSursa:ro.radiovaticana.va