Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

RUGĂCIUNE CĂTRE SFÂNTUL IOAN BOTEZĂTORUL

 
RUGĂCIUNE CĂTRE SFÂNTUL IOAN BOTEZĂTORUL
  • 24 Iun 2017
  • 4451

Sfinte Ioan Botezatorule, tu ai fost chemat de Dumnezeu încă înainte de naştere să-i pregăteşti pe oameni pentru venirea Fiului său, iar mulţimile atrase de faima sfinţeniei tale şi de puterea Spiritului Sfânt, asemănător cu al profetului Ilie, primeau botezul pocăinţei în semn de convertire la Dumnezeu.

Tatăl ceresc ţi-a destăinuit pe Fiul său Om-Dumnezeu când a voit să fie botezat de tine şi tu l-ai făcut cunoscut ucenicilor tăi zicând “Iată Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii”.

Această chemare atât de mare pe care însuşi Mântuitorul nostru a recunoscut-o, când a spus că nu s-a născut un om mai mare decât tine, nu te-a făcut mândru, ci ţi-a inspirat cea mai adâncă smerenie, pe care ai exprimat-o cu aceste cuvinte: “Nu sunt vrednic să-i dezleg cureaua încălţămintei”.  Şi “El trebuie să crească, iar eu să mă micşorez!”

Tu ai voit să-ţi jertfeşti viaţa pentru a apăra sfinţenia căsătoriei, înfruntându-l pe regele Irod, care trăia nelegitim cu soţia fratelui său.

Te rugăm mijloceşte-ne de la Dumnezeu o sinceră convertire şi o iubire puternică faţă de El, ca să-l urmăm tot timpul vieţii noastre, iar la sfârşit să-l preamărim pentru toată veşnicia.

Amin.