Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Peste 25.000 de manifestanţi la Marşul pentru Viaţă de la Zagreb şi Split, în Croaţia

 
Peste 25.000 de manifestanţi la Marşul pentru Viaţă de la Zagreb şi Split, în Croaţia
  • 08 Iun 2017
  • 3155

Peste 25.000 de croaţi au ieşit în stradă la Zagreb, capitala Croaţiei, şi Split, o localitate croată de pe coasta de sud a ţării. Lor li s-a alăturat, împreună cu familia, Davor Stier, Vicepremier şi Ministru pentru Afaceri Europene al Croaţiei. Acesta a supărat în cursul anului Comisia Europeană, declarând în mod oficial că ţara sa nu include avortul pe lista aşa-ziselor „drepturi reproductive”.

La marş au mai participat europarlamentarul croat Marijana Petir şi Bruna Esih, candidată la primăria Zagrebului.

Acţiunea a fost însoţită de o campanie naţională care a strâns mii de semnături la o petiţie pentru susţinerea vieţii pruncilor nenăscuţi şi sprijinirea mamelor însărcinate, desfăşurată pe platforma online prolife.hr.

În prima parte a anului 2017, Curtea Constituţională a Croaţiei a decis că legea avortului introdusă de regimul comunist este neconstituţională şi a cerut schimbarea acesteia.

Până la schimbările cerute de forul constituţional local, în Croaţia legea permite avortul până la limita de 10 săptămâni de sarcină.

Croaţia are 4,2 milioane de locuitori şi este pe locul 17 în lume ca număr de avorturi raportat la populaţia actuală, alături de multe alte state foste comuniste.Sursa:stiripentruviata.ro