Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Pelerinaj la Sanctuarul Sf. Rita de la Cascia

 
Pelerinaj la Sanctuarul Sf. Rita de la Cascia
  • 31 Mai 2017
  • 7414

Asociația “Inocențiu Micu - Klein” a credincioșilor greco – catolici români din Italia a organizat în data de 28 mai 2017, un pelerinaj la Sanctuarul Sfintei Rita de la Cascia. Un grup de 20 de persoane au răspuns afirmativ invitației și au trăit momente de neuitat în mica localitate din Umbria.

Însoțiți de președintele Asociației, părintele Valentin Marcu, credincioșii au părăsit Cetatea Eternă și au început călătoria spre îmbogățirea spirituală și culturală. Rugăciunile de dimineață, așa cum le regăsim în Orologhion, împreună cu vizionarea primei părți a filmului “Sfânta Rita de la Cascia” au introdus atmosfera de reculegere prezentă pe toată durata pelerinajului.

Roccaporena, satul natal al Sfintei Rita, situat la 6 km de Cascia, a fost prima locație vizitată de grupul de pelerini. Aici, cei prezenți s-au unit în rugăciune la casa natală a Sfintei “cazurilor imposibile”. Roccaporena este locul care păstrează amintirea imaginii Sfintei din timpul tinereții, din timpul vieții de familie, ca mamă, iar după sângerosul asasinat al soțului, ca văduvă. Grădina Sfintei Rita a fost următorul obiectiv vizitat, loc în care s-a înfăptuit miracolul smochinilor și a trandafirului, ceruți de Sfântă verișoarei sale, în iarna anului 1457, înainte de a trece la Domnul.

Prânzul pregătit de doamna Mariana Csicso și de doamna preoteasă Carmen a fost servit la Cascia. După prânz grupul de pelerini a vizitat mânăstirea și chilia unde a trăit Sfânta Rita, unindu-se în rugăciune la mormântul acesteia, din partea superioară a bazilicii care îi poartă numele. Celebrarea Sfintei Liturghii în limba română din bazilica inferioară, unde se găsește ostia miraculoasă de la Siena, a desăvârșit pelerinajul Asociației. La sfârșitul celebrării liturgice au fost binecuvântați trandafirii oferiți de domnișoara Olga Popa și distribuiți credincioșilor prezenți.

După acest moment unic de rugăciune, grupul de pelerini a pornit spre Roma. În timpul călătoriei a fost vizionată a doua parte din filmul “Sfânta Rita de la Cascia”.

“Iubită sfântă Rita, dacă îmi privesc crucea, mi se pare atât de mare și serioasă. Dacă meditez viața mea, simt cât de mic sunt eu însumi, cât de lipsit de curaj și ce slab sunt! Dar am mare încredere în tine, pentru că tu ai uitat de tine ca să ajuți pe alții.

Ajută-mă și pe mine, sfantă Rita! Roagă-te pentru mine, ca prin mijlocirea ta sa cresc în iubirea pentru Mântuitorul și pentru crucea Sa. Amin!” (Rugăciune din Novena Sf. Rita de la Cascia)

Ioan - Ștefan Dumitraș

Foto: Irina DanciuSursa:assimklein.it