Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

5.000 de persoane la Marşul pentru Viaţă de la Praga

 
5.000 de persoane la Marşul pentru Viaţă de la Praga
  • 16 Mai 2017
  • 3146

Cea de a 17-a ediţie a Marşului Naţional pentru Viaţă şi Familie, care a avut loc la Praga pe 22 aprilie 2017, a scos în stradă 5.000 de participanţi. Aceştia au purtat lozinci precum: „Copiii aduc speranţă”; „Combatem Legea Avortului”.

Zdenka Rybova, lideră a mişcării pro-viaţă, a declarat pentru canalul de televiziune CTK: „Femeile nu fac avort pentru că asta îşi doresc. Sunt obligate de împrejurări, cum ar fi lipsa de interes a partenerului şi grijile cu privire la viitor. Ne dorim o societate în care ne pasă unii de ceilalţi”.

Evenimentul a beneficiat de susținerea Președintelui Cehiei, a Conferinței Episcopilor Catolici și a Consilierului pentru Cultură al orașului Praga.

Avortul este permis pentru orice motiv până în săptămâna a 12-a de sarcină, iar pentru motive medicale este permis până în săptămâna a 24-a, cu acordul unei comisii medicale. Statistici recente citate de organizatori arată că, numai în 2015, în Cehia, a cărei populație numără circa 10,5 milioane, au avut loc 20.403 de avorturi. Numărul avorturilor este însă în scădere în ultimii cinci ani.

Organizatorii Marșului pentru viață România și Republica Moldova 2017 – „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine” au făcut public recent un top al țărilor în funcție de numărul total al avorturilor realizate de la liberalizare până în 2015, raportat la cifra actuală a populației. În acesta, Cehia este pe locul 16, iar România pe locul 2 în lume.Sursa:stiripentruviata.ro

Știri din aceeași categorie