Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Sfânta Liturghie în rit bizantin în Bazilica Sfântul Petru din Vatican

 
Sfânta Liturghie în rit bizantin în Bazilica Sfântul Petru din Vatican
  • 15 Mai 2017
  • 3913

"Doamne, dă-mi această apă ca să nu mai însetez!" (Ioan 4, 15)

Ieri, 14 mai 2017, în duminica a cincea după Paști (a Samarinencei), Asociaţia "Inocenţiu Micu Klein" a credincioşilor greco-catolici români din Italia a organizat, o celebrare liturgică în „Cappella Ungherese” din Bazilica Sfântul Petru din Vatican.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Părintele Valentin Marcu, președintele Asociației. În cuvântul de învățătură a fost evidențiată importanța căutării Apei dătătoare de viață, a lui Isus Cristos, fiecare dintre noi fiind în rolul Samarinencei uneori.

Mântuitorul ne așteaptă lângă izvor, gata să ne ridice din neputințele noastre, oferind milostivirea și iubirea specifică lui Dumnezeu. Așadar, să nu ne pierdem speranța și să urmăm drumul strâmt spre sfințirea personală, lăsând deoparte lucrurile mărunte și neimportante ale cotidianității noastre, înlocuindu-le cu cuvintele lui Isus, adevărata Apă Vie.

La sfârșitul celebrării a avut loc un moment de rugăciune la mormântul Sfântului Petru la care au participat toți cei prezenți.

"Cel ce va bea din apa pe care i-o voi da Eu nu va mai înseta în veac, căci apa pe care i-o voi da Eu se va face în el izvor de apă curgătoare spre viaţă veşnică. " (Ioan 4, 14)

Ioan - Ștefan Dumitraș

 Sursa:assimklein.it