Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

4 pași simpli pentru a transforma o criză într-o oportunitate

 
4 pași simpli pentru a transforma o criză într-o oportunitate
  • 27 Apr 2017
  • 3301

Situația se înrăutățește. Ați mai petrecut o zi meditând asupra eșecurilor, enumerând toate lucrurile nebunești pe care le-ați făcut și retrăindu-vă căderile. Ați putea, desigur, să ascultați de vocea negativă din lăuntrul vostru, întrebându-vă de ce să vă mai ridicați din pat. Nimeni nu are nevoie de voi. Începeți să vă uitați la Jurnalul lui Bridget Jones pentru a vă ridica moralul, dar constatați că nu e chiar așa de distractiv precum vă aminteați. Pare doar o versiune mai veselă a vieții voastre ratate.

Am vești bune pentru voi: nu va veni nicio ambulanță, trebuie să vă rezolvați singuri problemele. Când aveți impresia că viața își pierde sensul și simțiți că o irosiți îndeplinind sarcini repetitive și munci inutile, atunci trebuie să acționați. Acționați acum, cu blândețe, dar hotărât.

Încetați cu dramele!

Să începem cu regula de aur: când vă simțiți triști, nu vă lăsați influențați de tristeți și melancolii. Este o irosire a vieții, și da, irosirea unei seri perfecte. Puteți asculta muzica preferată despre dezamăgirile vieții într-o altă zi.

Dedicați-vă rugăciunii și reculagerii

Așezați-vă comod. Stingeți luminile și opriți aparatele, chiar și smartphone-ul, și gândiți-vă la tot ceea ce vă face să suferiți. La tot. Nu încercați să vă înșelați, spuneți lucrurilor pe nume și cu voce tare: toate regretele, preocupările, furiile voastre. Aveți dreptul să o faceți. Treceți printr-o perioadă dificilă. Nimeni nu vă poate spune că nu trebuie să vă faceți griji pentru nimic, sau că sunt în lume oameni cu probleme mult mai grave decât ale voastre. Sunt problemele și grijile voastre și aveți dreptul la ele. Dacă credeți în Dumnezeu, descărcați-vă pe el. Dacă nu credeți, eliberați-vă în orice caz de această povară și ascultați-vă vocea.

Vă comparați cu cineva?

De cele mai multe ori când ne simțim astfel, când suntem dezamăgiți de noi înșine și de viața noastră, tocmai am controlat profilul de Facebook sau Instagram și am catalogat strălucitoarele și distractivele aventuri ale vechilor prieteni sau ale celebrităților. Sunt atât de frumoși! Atât de bogați! Și atât de fericiți! (Nu, nu sunt. Toți au probleme. Chiar și celebritățile). Ajungem astfel și la a treia regulă: comparați-vă doar cu persoane, care sunt într-adevăr demne de a fi surse de inspirație. Citiți viața Ameliei Earhart sau a lui Audrey Hepburn, citiți poeziile lui Barrett Browning – vă vor face să înțelegeți ce înseamnă cu adevărat o viață frumoasă și fericită.

„Proiectul de răscumpărare”

Luați hârtie și pix. Împărțiți foaia în două. De-o parte scrieți schimbările pe care ați dori să le vedeți în viața voastră, de cealaltă visele pe care doriți să le realizați. Când sunteți cu moralul la pământ, nimic nu ajută mai mult la ameliorarea situației decât un proiect constructiv. Orice criză este o oportunitate care nu trebuie irosită. Un proiect este modul prin care puteți transforma o criză în ceva util.

Viața ne arată că dacă nu o înfruntăm din când în când, visele noastre ar putrea să nu se realizeze niciodată. Pariez că de aceea îmi place Așteptându-l pe Godot de Samuel Beckett. Personajele principale, Gogo și Didi, așteaptă pe tot parcursul operei, căzând într-o apatie crescândă. Dacă nu ați văzut versiunea cinematografică, v-o recomand. Dar nu în seara aceasta! După ce ați elaborat proiectul vostru, mergeți cât mai repede la culcare.

Amintiți-vă apoi că, chiar dacă sunteți triști, și poate aveți dreptate pentru că lucrurile merg într-adevăr rău, trebuie să o citați pe Rossella O’Hara spunând „Mâine va fi o nouă zi”. O perioadă grea poate fi începutul a ceva nou. Nu puteți aștepta ca ceilalți să vă rezolve problemele. Totul depinde de voi.

Traducere: Pr. Dan VișaSursa:it.aleteia.org

Știri din aceeași categorie