Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 8
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Iubire adevărată: o familie adoptă o fetiță fără brațe și picioare

 
Iubire adevărată: o familie adoptă o fetiță fără brațe și picioare
  • 24 Apr 2017
  • 4041

„Am știut că o vom putea iubi și asta a fost cel mai important!“, spune mama adoptivă a Mariei.

La un an de la adopția fiicei lor, născută fără brațe și picioare, Adrianne și Jason Stewart au vrut să împărtășească lumii binecuvântarea familiei lor.

În urmă cu două luni, Adrianne a lansat un clip video pe Love What Matters, un web-site ce difuzează povești profunde și inspiratoare. Maria „ne-a adus mai mult decât orice ne-am putea dori. Ea radiază bucurie și lumină. Este un exemplu grăitor pentru toți cei care o cunosc“, spune mama adoptivă a fetiței în vârstă de 3 ani.

De la lansarea sa, respectivul videoclip a fost vizualizat de peste 800.000 de ori și a fost distribuit de peste 7000 de persoane. În el se relatează cum familia Stewart - părinții, cele două fiice biologice și fiul lor adoptat din Filipine - a decis să adopte un nou copil.

Cu toate că nu-și planificaseră să adopte un copil cu handicap, au descoperit situația Mariei. De la vârsta de 6 luni trăia într-un orfelinat din Filipine. Văzându-i fotografia, familia Stewart a fost cucerită de frumusețea zâmbetului ei. Din acel moment și-au dorit să o primească în familia lor.

„Când ne-am adus fiica, nu credeam că suntem suficient de calificați sau pregătiți pentru a o crește și a o educa în mod corespunzător, ea fiind fără brațe și picioare! Dar am știut că am putea să o iubim, și asta fost cel mai important!“, spune Adrianne în comentariul său.

Și, de fapt, familia se descurcă foarte bine. Maria este dusă de două ori pe săptămână la gradiniță. Lucrează cu terapeuți ocupaționali, fizio-terapeuți, logopezi și realizează progrese. „De multe ori credem că anumite lucruri nu va reuși să le facă, dar prin ambiția ei ne demonstra contrariul“, explică Adrianne.


Potrivit unui articol publicat de CNN, chiar dacă Maria „nu vorbește încă fluent, îi place să interacționeze și să se joace cu colegii săi. La fel ca toți copiii de vârsta ei, se bucură când colorează, se joacă cu jucăriile sale și chiar dansează pe muzica rock a anilor '80."

De asemenea, potrivit CNN, familia Stewart a ales să facă publică povestea lor pentru a încuraja familiile să aibă în vedere adoptarea copiilor cu nevoi speciale. Dar și să pună la îndoială argumentul folosit în mod regulat în favoarea avortului cum că o persoană cu handicap sever nu poate duce o viață fericită.

Adrianne subliniază faptul că Maria nu este cea mai norocoasă în această poveste: „Este o mare binecuvântare să fie în familia noastră. Ea ne-a făcut pe toți oameni mai buni. Ne-a învățat cum să găsim fericirea și bucuria în lucrurile mici. Ea ne-a învățat să nu ne descurajăm sau să fim triști atunci când ne lipsește ceva. Ne demonstrează că se poate. Cel mai frumos lucru pe care ni-l transmite este că toți suntem capabili de lucruri nebănuite".

Traducere: ACCSursa:it.aleteia.org

Știri din aceeași categorie