Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Sesiunea Comisiei Sinodale pentru Redactarea Dreptului Particular al BRU

 
Sesiunea Comisiei Sinodale pentru Redactarea Dreptului Particular al BRU
  • 29 Mar 2017
  • 4578

În zilele de 27-28 martie 2017, a avut loc la Blaj, la Sediul Curiei Arhiepiscopiei Majore, sesiunea de primăvară a Comisiei Sinodale pentru Redactarea Dreptului Particular al Bisericii Române Unite cu Roma (CSRDP).

Lucrările au început cu salutul adresat de către PS. Alexandru Mesian, Președintele comisiei. În continuare s-au dezbătut subiectele de pe ordinea de zi, după cum urmează:
1 Propuneri de norme de drept particular la Titlul XVI CCEO, cu precădere referitoare la celebrarea sacramentelor.
2. Analizarea și dezbaterea unor propuneri trimise comisiei de către Sinodul Episcopilor Bisericii Române Unite, cum ar fi: statutul unei asociații religiose, vârsta de pensionare a clerului și unele aspecte disciplinare care în caz de necesitate se impun a fi adoptate față de unii clerici.


CSRDP urmează să se întrunească din nou în toamna anului 2017, pentru continuarea muncii de elaborare a dreptului particular al Bisericii Române Unite cu Roma.
 
Pr. Alexandru Ploștinaru
Secretar al CSRDP