Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Campania 40 de zile pentru viață

 
Campania 40 de zile pentru viață
  • 09 Mar 2017
  • 3831

„Rezistăm în stradă pentru copiii nenăscuți ai României”. Acesta este motto-ul campaniei „40 de zile pentru viață” din România, ajunsă la cea de-a treia ediție. Inițiativa este organizată la nivel mondial în 675 de orașe din 40 de țări. Această acțiune este o inițiativă internațională în favoarea vieții, care anul acesta, în țara noastră, are loc simultan la București, Cluj-Napoca, Baia Mare, Gherla, Năsăud, Timișoara și Iași, informează un comunicat primit la redacție din partea organizatorilor.

Campania pentru viață a fost organizată pentru prima dată în anul 2004, în S.U.A., răspândindu-se treptat în mai multe țări din lume. Organizatorii campaniei invită pe toată lumea de bună credință să se alăture inițiativei prin „post, rugăciune și veghe pașnică pentru eradicarea flagelului avortului din țara noastră și din lumea întreagă”. „Prin post, rugăciune și veghe pașnică”, se citește în comunicat, „îi cerem lui Dumnezeu harul schimbării inimilor și minților dinspre cultura morții spre cultura vieții, punând astfel capăt avorturilor”. „Această acțiune”, adaugă organizatorii, „dorește menținerea trează a conștiinței românilor cu privire la pericolul grav care amenință de ani de zile populația României. Din cauza creșterii alarmante a numărului avorturilor din țara noastră, un copil ucis prin avort la trei sarcini, am ajuns să avem la o populație de 22 milioane de  locuitori o altă 'populație' de 23 de milioane de copii avortați în ultimii 60 de ani. Astfel că România ocupă locul doi în lume la capitolul avort”.

Organizatorii spun că „printre obiectivele campaniei se găsesc informarea opiniei publice cu privire la valoarea vieții intrauterine și atenționarea românilor asupra consecințelor negative ale avortului”. În încheierea comunicatului se amintește Declarația universală a Drepturilor omului, conform căreia „fiecare ființă umană are dreptul la viață”, iar cei care se adună în stradă, spun organizatorii, „sunt glasul pruncilor români nenăscuți, a căror viață nu este apărată prin lege decât dacă sunt doriți”.

(rv – I. Ursuleac)Sursa:ro.radiovaticana.va