Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Celebrarea euharistică ecumenică la Sfântul Mormânt

 
Celebrarea euharistică ecumenică la Sfântul Mormânt
  • 28 Feb 2017
  • 2661

La 22 martie, va avea loc la Ierusalim o Sfântă Liturghie ecumenică prilejuită de încheierea lucrărilor de restaurare la Sfântul Mormânt. După nouă luni de lucrări intense, efectuate cu acordul comun al Bisericilor catolică, greacă-ortodoxă și armeană, mormântul lui Isus va putea fi vizitat fără schele și eșafodaje.
"În cursul diferitelor etape de restaurare au existat momente istorice", după cum a relatat Antonia Mariapoulou, coordonatoarea științifică a lucrărilor, intervievată de Christian Media Center, referindu-se înainte de toate la deschiderea mormântului lui Isus, în luna octombrie, fiind a treia oară în istorie și pentru prima dată în ultimii 200 de ani. "Am văzut un strat de marmură și, dedesubt, un alt strat de marmură gri, acoperit cu pământ. Cu permisiunea custozilor celor trei comunități creștine, am dat la o parte acest material, descoperind o stâncă sculptată care ne dă de înțeles că acolo a fost înmormântat cineva, că acolo a fost depus trupul lui Isus."  Coordonatoarea științifică a lucrărilor a definit Sfântul Mormânt un monument viu, unde milioane de pelerini se roagă neîncetat, adăugând că intervențiile de restaurare au reprezentat "o mare binecuvântare, o mare responsabilitate dar și punere la încercare", mai ales în privința căutării modului de a rezolva problemele, a modului de a lucra și de a supraveghea persoanele implicate. "Am avut ocazia de a vedea, cu inima și cu mintea, un mormânt plin de expresivitate… având ocazia unei trăiri extraordinare, mai ales în momentul deschiderii mormântului", a mai spus coordonarea lucrărilor de restaurare efectuate la Sfântul Mormânt. (AM)Sursa:ro.radiovaticana.va

Știri din aceeași categorie