Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Măsuri urgente luate de Donald Trump imediat după investire

 
Măsuri urgente luate de Donald Trump imediat după investire
  • 23 Ian 2017
  • 4760

Președintele american, Donald Trump, a semnat la scurt timp după parada inaugurală un decret împotriva legii privind asigurarea obligatorie "Obamacare" care prevedea o acoperire a tratamentelor și medicamentelor contraceptive și abortive. În aceeași zi, pagina web dedicată lobby-ului LGBT a fost imediat eliminată de pe site-ul web al Casei Albe.

Potrivit legii de reformă a sănătăţii promovată de Barack Obama, cunoscută sub numele de "Obamacare", angajatorii trebuiau să achiziţioneze pentru angajații lor şi o acoperire a tratamentelor și medicamentelor contraceptive și abortive. Legea, împotriva căreia noul președinte a emis decretul, fusese deja contestată la Curtea Supremă a Statelor Unite de către mai mulți angajatori, având câștig de cauză în fața administrației Obama.

Donald Trump, a cerut de asemenea să fie înlăturată imediat și pagina web dedicată colectivității LGBT (lesbiană, gay, bisexuală și transsexuală) de pe site-ul web al Casei Albe. Astfel, noua administrație se detașează de cea a lui Obama care susținea colectivitatea LGBT. Printre ultimele măsuri ale fostului președinte fiind chiar o scrisoare trimisă către toate școlile publice cerându-le să le permită persoanelor care se identifică prin alt sex decât cel biologic să folosească toaletele, vestiarele, dușurile și camerele de hotel destinate persoanelor de sex opus. Concret, orice băiat, mic sau adolescent, care susține, în ciuda aparențelor, că este transgender și vrea să folosească toaleta femeilor la un moment dat, trebuie lăsat să o facă. De asemenea, orice băiat care susținea același lucru trebuie lăsat să doarmă în tabără sau în excursie în dormitorul destinat fetelor.

Noul președinte al Statelor Unite își dorește o revenire la normalitate, transmițându-le americanilor că nu va lua nicio măsură, nici pe plan intern, nici pe plan extern, care să nu fie în avantajul lor.

Mike Pence, noul vicepreședinte al SUA, catolic practicant, a declarat că viziunea noului președinte „va face America măreață din nou”.

ACC