Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 8
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Episcopii americani: căsătoria, construcția binelui comun

 
Episcopii americani: căsătoria, construcția binelui comun
  • 03 Ian 2017
  • 4054

Un om care construiește, cărămidă peste cărămidă, cu iubire și speranță: aceasta este imaginea care deschide mesajul video pregătit de Conferința episcopilor din S.U.A. pentru a reaminti importanța familiei.
Realizat de Subcomisia episcopală pentru promovarea și apărarea căsătoriei, prezidată de monseniorul James Conley, mesajul video se intitulează „Făcut pentru binele comun (Made for the Common Good)” și prezintă mărturii ale experților din diverse sectoare, care subliniază importanța căsătoriei dintre bărbat și femeie, atât pentru fii cât și pentru societate în general.
„Toți trebuie să luăm în considerare importanța căsătoriei, legătura unică dintre bărbat și femeie ca fundament al familiei și al societății”, afirmă monseniorul Conley. „De fapt”, continuă acesta, „când valoarea căsătoriei nu este înțeleasă sau susținută, întreaga societate suferă”.
Trebuie reamintit faptul că mesajul video „Făcut pentru binele comun” face parte din inițiativa „Căsătoria: unică pentru un motiv”, care dorește să promoveze și să explice darul special al uniunii sacramentale dintre bărbat și femeie. Inițiativa mai cuprinde și alte mesaje video, precum „Făcuți unul pentru celălalt”, dedicat diferențelor sexuale masculine și feminine și complementarității lor, „Făcuți pentru viață”, dedicat procreării, și „Făcut pentru libertate”, centrat pe impactul pe care noile definiții ale căsătoriei îl au asupra libertății religioase. Episcopii americani invită la difuzarea acestor mesaje video în parohii, familii și școli, pentru a stimula o reflecție adecvată asupra acestor teme.Sursa:ro.radiovaticana.va

Știri din aceeași categorie