Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Kennedy Shriver: o călătorie pentru a descoperi cine este papa Francisc

 
Kennedy Shriver: o călătorie pentru a descoperi cine este papa Francisc
  • 29 Dec 2016
  • 2758

"Pelerinaj" ("Pilgrimage") este titlul unui nou volum semnat de Mark Kennedy Shriver, președinte al organizației neguvernamentale "Save the Children", din Statele Unite ale Americii. Nepot al președintelui John F. Kennedy, autorul a dorit să istorisească experiența trăită în încercarea de a-l cunoaște îndeaproape pe papa Francisc. Cartea este rodul unei călătorii care a avut ca etape obligatorii Washington, Roma, cu Statul Cetății Vaticanului, apoi orașele argentiniene Buenos Aires și Cordoba, unde a reușit să stea de vorbă cu persoane foarte apropiate de papa Francisc.

Într-un interviu acordat, colegului nostru Alessandro Gisotti, Mark Kennedy Shriver istorisește ce a găsit în călătoria destinată căutării rădăcinilor lui Jorge Mario Bergoglio:

 

Papa Francisc: «Una dintre întrebările la care a fost dificil de răspuns era: 'cine este acest om?'. Iar răspunsul pe care mi l-am dat a fost de fapt o altă întrebare: cui îi aparține acest om? Îi aparține lui Isus. Și-a angajat întreaga existență chemării lui Isus și mesajului lui Isus. Din punctul meu de vedere, papa Francist este și un "maestru" fantastic pentru că te face să te întrebi în mod profund în legătură cu propria credință, manifestată în modul de a trăi, de a acționa. Ceea ce face și ceea ce spune este absolut coerent încât mă constrânge – ca persoană, dar și ca america – să acord mai multă atenție modului în care trăiesc, în care mă comport, în care tratez persoanele. Așadar, cred că acest om este, înainte de toate, un mare maestru care ne provoacă să privim la modul în care gândim, în care ne comportăm, la modul în care vorbim, astfel încât să ajungem să fim persoane mai bune.»

Mark Kennedy scrie că papa Francisc este o figură care inspiră persoanele, comparându-l cu președintele Kennedy din acest punct de vedere…
«Cred că provocarea majoră pe care ne-o propune  este de a ieși din propriile spații protejate, de a ne murdări pantofii și, așa cum spune el, de a ne impregna cu mirosul oilor. Aceasta înseamnă să ieșim în lume, să lucrăm cu persoanele, să-i ascultăm pe săraci și cred că vorbind despre săraci nu se referă la cei săraci din punct de vedere economic, ci la cei care suferă de sărăcie fizică, emoțională sau spirituală, categorii care ne includ pe noi toți, pentru că suferim cu toții de ceva, cu toții suntem păcătoși. Provocarea pe care ne-o propune pontiful este de a avea milă unii față de ceilalți, de petrecem timp împreună cu ceilalți, de a ieși din "zona noastră de securitate" pentru a merge nu doar în întâmpinarea celui care ne este vecin, dar și a celor străini, pe care-i întâlnim pe stradă, ajutându-i cu adevărat și încercând să învățăm de la ei. Caracteristica marilor lideri este de a ne provoca pentru a deveni persoane mai bune. Este, cred, ceea ce a făcut președintele Kennedy în trecut și ceea ce face papa Francisc în prezent.»

RV/AM

 Sursa:ro.radiovaticana.va