Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Despre recentul proiect de lege francez privitor la „delictul de obstrucție a avortului”

 
Despre recentul proiect de lege francez privitor la „delictul de obstrucție a avortului”
  • 15 Dec 2016
  • 2838

 

La începutul lunii decembrie 2016, Adunarea Națională și Senatul din Franța au adoptat un proiect legislativ bizar, care penalizează cu amenzi uriașe sau închisoare website-urile care au ca scop transmiterea mesajului pro-viață și ajutarea femeilor în criză de sarcină cu sprijin moral și material.

Guvernul și o mare parte a parlamentarilor au considerat că aceste activități „pun presiune” pe femei să nu mai recurgă la avort, tratând conceptul de acces la avort ca pe un „drept fundamental” al femeii.

Evenimentul zilei oferă câteva declarații ale editorilor unor astfel de site-uri.

Marie Philippe, directoarea editorială a IVG.net declară pentru Valeurs Actuelles: „Înregistrăm atacuri de mai mulți ani, însă mașinăria s-a înverșunat împotriva noastră atunci când am trecut înaintea site-ului oficial. Acesta este de o sărăcie dezolantă, pe când al nostru propune video-uri, mărturii, link-uri spre alte articole.”

IVG.net mai propune și un serviciu prin care animatori ai site-ului discută cu oamenii, ceea ce pare să displacă profund guvernului.

Marie Philippe spune: „Ei nu pot tolera faptul că oferim o informație completă. Adevărul este simplu: îți este interzis să emiți o altă părere decât cea a guvernului. Or, eu susțin că 40% dintre femeile care iau legătura cu noi se află sub presiune. Când o fată de 18 ani se trezește însărcinată, toată lumea îi spune să avorteze. Noi îi spunem: nu ești obligată. Ele plâng, ne spun că ar vrea să păstreze sarcina, dar că nu pot. Noi le spunem că pot fi ajutate, pentru că în Franța există asemenea ajutoare.”

Marea problemă este că site-ul oficial al guvernului nici nu pomenește de astfel de ajutoare legale, de parcă o sarcină neprevăzută ar trebui să ducă automat la un avort.

Emile Duport, fondatorul AfterBaiz, un alt site aflat în vizorul autorităților, deoarece este foarte popular printre tineri, spune: „Niciodată nu se vorbește de copil pe astfel de site-uri (guvernamentale – n.r.). Cuvântul a fost scos cu totul din vocabular.”

Într-adevăr, pentru site-urile oficiale, cuvintele „copil”, „bebeluș”, „făt” nu există pur și simplu.

Magistratul Jean Marie Le Méné, specialist în etică medicală, președintele Fundației Jerôme-Lejeune, aflată și ea în vizorul guvernului pentru pozițiile sale pro-viață, spune că site-urile guvernamentale folosesc pentru a descrie actul avortului eufemisme precum: „aspirarea oului”, „fragmente de sarcină”.Sursa:stiripentruviata.ro