Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Vizita Nunțiului apostolic la Catedrala greco-catolică „Sfântul Vasile cel Mare” din București

 
Vizita Nunțiului apostolic la Catedrala greco-catolică „Sfântul Vasile cel Mare” din București
  • 30 Noi 2016
  • 3864

Excelența Sa Arhiepiscopul Miguel Maury-Buendia, nunțiul apostolic în România a participat duminică, 27 noiembrie 2016 la Sfânta Liturghie celebrată la Catedrala greco-catolică din București de Preasfințitul Episcop Mihai.

(ALBUM FOTO)

Reprezentant al Sfântul Părinte Papa Francisc, Nunțiul apostolic, exprimă prin misiunea sa ecleziastică legătura de suflet și de credință a Bisericii locale cu Scaunul apostolului Petru, oferind acea coeziune tipică Bisericii Catolice, dar și prezența efectivă a comuniunii de credință cu Sfântul Părinte Papa.

Prezent în ținută solemnă „corală” pe un jilț în nava catedralei și a sublinia totodată precedența celebrării liturgice de la altar episcopului locului, Monseniorul Maury-Buendia a intrat în altarul catedralei pentru Rugăciunea euharistică, s-a împărtășit și a oferit la sfârșitul celebrării Binecuvântarea apostolică din partea Sfântului Părinte Papa Francisc.

Cu această ocazie solemnă a concelebrat la Sfânta Liturghie, Preasfințitul Claudiu Lucian Pop, episcopul Curiei Arhiepiscopiei majore de la Blaj, prezent la București pentru a ține la sfârșitul liturghiei duminicale o meditație pentru Postul Crăciunului.

A participat, de asemenea la concelebrarea Sfintei Liturghii Monseniorul Luke Vadakara, noul secretar al Nunțiaturii de la București, preot al Bisericii Malabareze Catolice (India), sosit recent în misiune în România.

Preasfințitul Mihai, mulțumind Nunțiului apostolic pentru vizită și prezență, i-a înmânat în numele comunității o icoană pe sticlă cu Sfântul Arhanghel Mihai, inspirată de manuscrisele gotice medievale precum și medalia comemorativă a fondării Episcopiei greco-catolice de București.Sursa:episcopiabucuresti.ro