Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

COMUNICAT: Întrunirea Comisiei Sinodale pentru Redactarea Dreptului Particular

 
COMUNICAT: Întrunirea Comisiei Sinodale pentru Redactarea Dreptului Particular
  • 29 Noi 2016
  • 4569

În zilele de 28-29 noiembrie 2016, a avut loc la Blaj, la Sediul Curiei Arhiepiscopiei Majore, sesiunea de toamnă a Comisiei Sinodale pentru Redactarea Dreptului Particular al Bisercii Române Unite cu Roma (CSRDP).

Lucrările au început cu salutul adresat de PS. Alexandru Mesian, Președintele comisiei, care a prezentat totodată și un material despre „Reîntregirea Bisericii Românești din Ardeal” referitor la actul unirii forțate din 1948 realizat de către Biserica Ortodoxă Română, pentru care acesta din urmă nu și-a facut încă „mea culpa”, spre deosebire de Statul Român. În continuare s-au dezbătut subiectele de pe ordinea de zi, după cum urmează:
1. Propunerea adresată Sinodului Episcopilor de a numi un nou membru în CSRDP.
2. Propuneri de norme de drept particular la Titlul XVI CCEO, cu precădere referitoare la sacramentul botezului.
3. Analizarea și dezbaterea unor propuneri trimise comisiei de Sinodul Episcopilor Bisercii Române Unite, cum ar fi: statul unei asociații religiose, clarificarea unor termeni cu specific juridic care se regăsesc în codul canonic și traducerea acestora în limba română pentru o bună înțelegere.

Cu această ocazie, membrii Comisiei Sinodale pentru Redactarea Dreptului Particular al Bisercii Române Unite cu Roma au fost primiți în audiență de către Preafericirea Sa Lucian Cardinal Mureșan. La sfârșitul audienței cei prezenți au primit și binecuvântarea Sa.
 
CSRDP urmează să se întrunească din nou în primăvara anului 2017, pentru continuarea muncii de elaborare a dreptului particular al Bisericii Române Unite cu Roma.
 
Pr. Alexandru Ploștinaru
Secretar al CSRDP.