Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Următoarele trei Zilele Mondiale ale Tineretului dedicate Fecioarei Maria

 
Următoarele trei Zilele Mondiale ale Tineretului dedicate Fecioarei Maria
  • 24 Noi 2016
  • 3426

Următoarele trei Zilele Mondiale ale Tineretului (ZMT), din 2017 în 2019, vor avea teme dedicate Fecioarei Maria, "ceea ce este în totală coerență cu ultimele trei ZMT-uri" centrate pe fericiri, pentru că așa cum se știe, Maria este cea pe care toate generațiile o vor numi fericită". Afirmația aparține Episcopului Kevin Farrell, prefectul noului Consiliu Pontifical pentru Laici și Familiei, responsabil pentru organizarea acestor zile. În 2019, Zilele Mondiale ale Tineretului vor avea loc în Panama, fiind cea de-a 34-a ediție internațională, cu tema: "Iată roaba Domnului. Fie mie după cuvântul tău!" (Lc 1:38), răspunsul Mariei la vestirea îngerului Gabriel.

Temele pentru 2017 și 2018

Cele două teme pentru ZMT-ul următorilor doi ani,  sărbătorit în eparhii în Duminica Floriilor sunt: cuvântul Fecioarei Maria din Magnificat: "Cel Atotputernic a făcut lucruri mari pentru mine" (Lc 1,49); iar în 2018, cuvântul îngerului Gabriel rostit Mariei la Bunavestire: " Nu te teme, Marie, căci ai aflat har la Dumnezeu" (Luca 1: 30).

La următorul sinod

Aceste teme cu "conotații puternic Mariane" sunt un ecou la invitația Papei Francisc adresată cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului de la Cracovia, unde a cerut tinerilor lumii să o ia pe mama lui Isus ca "un model de imitat". Ele se înscriu, de asemenea, în pregătirea următorului Sinod al Episcopilor (2018) care va aborda subiecte cu privire la "Tineret, credință și discernământ vocațional."

În conformitate cu termenii folosiți de Biroul de Presă al Sfântului Scaun,  parcursul spiritual Marian propus tinerilor până în 2019 este însoțit de un pelerinaj din trecut (2017) în prezent (2018 ) ce se îndreaptă spre viitor (2019), condus de cele trei virtuți teologale: credință, speranță și caritate.

Traducere: ACCSursa:it.aleteia.org

Știri din aceeași categorie