Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Polonia: celebrarea actului de recunoaștere a lui Cristos ca Rege și Suveran

 
Polonia: celebrarea actului de recunoaștere a lui Cristos ca Rege și Suveran
  • 22 Noi 2016
  • 3853

În fața a mii de credincioși din întreaga Polonie, a episcopatului polonez, a autorităților statului împreună cu Președintele Andrzej Duda, a avut loc pe data de 19 noiembrie, în Cracovia-Lagiewniki, la Sanctuarul Milostivirii Divine, celebrarea actului de recunoaștere a lui Isus Cristos ca Rege și Suveran. De asemenea, cu ocazia încheierii Anului Sfânt al Milostivirii, duminică, 20 noiembrie, același act a fost celebrat în toate parohiile din Polonia.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de către Arhiepiscopul de Cracovia, Card. Stanislaw Dziwisz, iar predica a fost ținută de către Episcopul Andrzej Czaja: „Nu este în sarcina noastră de a-L alege pe Cristos ca Rege, ci de a-i recunoaște domnia și de a ne supune Legilor Sale, de a-i încredința Lui patria noastră și națiunea, pe noi înșine și familiile noastre”.

„Acest act care are loc cu ocazia Jubileului Milostivirii și la 1050 de ani de la Botezul Poloniei nu poate rămâne numai în cronici și în anale”, a adăugat prelatul, „trebuie să ne transformăm viața în conformitate cu Voința lui Dumnezeu, așa cum ne-a învățat Isus și Evanghelia Sa”.

Totodată, Episcopul Czaja a amintit și cuvintele Sfântului Ioan Paul al II-lea de la începutul pontificatului său: „Deschideți larg porțile lui Cristos. Nu vă fie teamă pentru a mărturisi credința că Cristos este Regele, Domnul și Mântuitorul nostru.

Guvernul lui Dumnezeu trebuie să se realizeze astăzi în inimile oamenilor. Există o necesitate de armonie și de iubire între noi. Avem nevoie de Spiritul lui Dumnezeu, de Spiritul adevărului și al unității, precum și de celelalte daruri ale Spiritului: bunătatea, blândețea, controlul, fidelitatea și răbdarea”, a subliniat prelatul.

„În Polonia - a continuat el - se observă nevoia unui mai mare respect pentru legea lui Dumnezeu. Să-i deschidem larg porțile lui Isus, puterii iubirii Sale milostive”.

Actul de recunoaștere a lui Isus Cristos ca Rege și Suveran a fost citit la sfârșitul Sfintei Liturghii de către Președintele Conferinței Episcopale din Polonia, Arhiepiscopul Stanislaw Gądecki.

Acest act realizează învățătura Papei Pius al XI-lea, care în Enciclica sa Quas Primas, sublinia necesitatea timpurilor nostre „ca Isus Cristos să împărățească”.

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:zenit.org