Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 9
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Preoții români din diplomația Vaticanului, pelerini la Roma

 
Preoții români din diplomația Vaticanului, pelerini la Roma
  • 18 Noi 2016
  • 4269

S-a desfășurat vineri, 18 noiembrie 2016, Jubileul colaboratorilor de la nunțiaturile apostolice în contextul Anului sfânt al milostivirii care se va încheia duminică, 20 noiembrie, când papa Francisc va închide Poarta Sfântă a bazilicii San Pietro. Este vorba de 163 de consilieri, secretari și atașați ai reprezentanțelor pontificale din lumea întreagă.

Potrivit unui comunicat al Sălii de Presă a Sf. Scaun, pelerinajul de vineri al personalului diplomatic al nunțiaturilor apostolice este ancorat în pelerinajul efectuat de 106 din cei 108 reprezentanți pontificali între 15-17 septembrie 2016 la invitația Sfântului Părinte cu ocazia Jubileului extraordinar al milostivirii. De remarcat că printre nunții apostolici în exercițiu, 103 au primit demnitatea episcopală în timp ce alți cinci diplomați sunt monseniori care își desfășoară misiunea de observator permanent pe lângă diferite organizații internaționale.

Pelerinajul consilierilor, secretarilor și atașaților de la reprezentanțele pontificale în Anul Sfânt al milostivirii a început cu Sf. Liturghie prezidată de papa Francisc în Casa Sf. Marta și a continuat cu trecerea prin Poarta Sfântă a bazilicii Sfântul Petru și cu mărturisirea de credință la mormântul Pescarului din Galileea.

În prezent, cinci preoți români se află în rândul personalului diplomatic al Sfântului Scaun, Biserica catolică din România fiind pe locul cinci în lume ca prezență a preoților săi în serviciul diplomatic al Scaunului Apostolic. Este vorba de monseniorii Ionuț Strejac, în prezent la Secretariatul de Stat, Claudiu Carteș, la nunțiatura din Panama, Mihăiță Blaj, la nunțiatura din Tbilisi pentru Georgia, Armenia și Azerbaidjan, Paul Butnaru, la nunțiatura din Venezuela, și Ciprian Bejan-Piser, la nunțiatura din Madagascar. 

(rv - A. Dancă)Sursa:ro.radiovaticana.va