Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Credincioși din protopopiatul Bistrița în pelerinaj la Catedrala Blajului

 
FOTO: Credincioși din protopopiatul Bistrița în pelerinaj la Catedrala Blajului
  • 30 Oct 2016
  • 3806

Astăzi, 30 octombrie 2016, înaintea încheierii Anului Sfânt al Milostivirii, numeroși pelerini din protopopiatul Bistrița, îndemnați de glasurile episcopilor martiri și însoțiți de către Pr. Protopop Ioan Frișan și de către Pr. Iosif Chiciudean, și-au îndreptat pașii spre Catedrala Arhiepiscopală Majoră din Blaj.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost celebrată de către Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei. Alături de Preasfinția Sa, în jurul Altarului, au concelebrat Pr. Sincel Ioan Fărcaș, Pr. Prot. Ioan Frișan, Pr. William Bleiziffer și Pr. Iosif Chiciudean. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către corul „Spiritus Sanctus” din Bistrița.

Preasfinția Sa Claudiu, la începutul cuvântului adresat credincioșilor, a transmis salutul și binecuvântarea Preafericirii Sale Lucian și a amintit faptul că prin contemplarea trecerii prin Poarta Sfântă se contemplează și trecerea în Împărăția Tatălui. Referindu-se apoi la Evanghelia duminicii a XXII-a după Rusalii „a Bogatului nemilostiv”, Preasfinția Sa a afirmat că trebuie să fim atenți la cei din jurul nostru, deoarece Dumnezeu ne indică care este identitatea noastră și ne spune că nu ne putem mântui singuri. Dumnezeu nu condamnă bogăția în sine, ci doar acea bogăție care separă, care rupe comuniunea. Totodată, Evanghelia de astăzi, a adăugat Arhiereul, ne ajută să ne pregătim pentru luna ce urmează, lună dedicată în Biserica Catolică sufletelor din Purgator. Atunci când ne rugăm pentru cei adormiți și trăim în comuniune cu ceilalți, suntem cu adevărat fii și fiice ale lui Dumnezeu.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Pr. Prot. Ioan Frișan a mulțumit pentru momentul de rugăciune în „Cetatea Sfântă a Blajului”, locul măreț și plin de istorie.

 

Biroul Arhieparhial de PresăSursa:bru.ro