Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Vinerea milostivirii. Papa la comunitatea SOS din Roma

 
Vinerea milostivirii. Papa la comunitatea SOS din Roma
  • 15 Oct 2016
  • 3034

În contextul Anului Sfânt al Milostivirii, continuă seria inițiativelor de caritate intitulate "Vinerea milostivirii", cu frecvență lunară.  Vineri, 14 octombrie, în cursul după-amiezii, papa Francisc a mers în vizită la comunitatea SOS din Roma, o structură de tip familial destinată copiilor, fete și băieți cu vârste de până la 12 ani. 

Așa-numitul "Sat SOS" este alcătuit din cinci case de primire în care sunt găzduiți maximum șase copii, împreună cu un responsabil. În structură continuă să locuiască și tineri care au ales să rămână aproape de centrul de asistență socială în care și-au petrecut o parte din viață, continuând astfel să aibă un sprijin și un punct de referință, oferindu-și în schimb contribuția pentru buna desfășurare a activității centrului.

Întrebat despre sentimentele avute de oaspeții structurii care a primit vizita papei Francisc, directorul Satului SOS din Roma, Paolo Contini, a spus: "Cei mai mari nu pot crede că este adevărat. Ei, care s-au simțit mereu marginalizați de societate și de viață, s-au văzut dintr-o dată preferați  de pontif. Cât despre cei mai mici, aceștia erau foarte fericiți că l-au întâlnit pe acest om îmbrăcat în alb și care este atât de bun pentru că le-a adus o mulțime de dulciuri. Așa sunt copiii: gândesc simplu, direct."

Centrul SOS din Roma găzduiește de asemenea, într-una dintre case, rude ale micuților pacienți din Spitalul "Bambino Gesù", mai exact pacienți din secțiile de onco-hematologie. Scopul este de a ajuta familiile să rămână unite și în măsură să reziste perioadelor de spitalizare ale micuților. Altfel, în condițiile de lipsă a banilor, rudele apropiate ale micilor pacienți ar fi constrânse să doarmă în propriile autoturisme parcate în fața spitalului. Dorința inițiatorilor proiectului este de a ajuta aceste familii să rămână unite, în ciuda situației dificile pe care o au de traversat.Sursa:ro.radiovaticana.va