Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Se dorește beatificarea preotului ucis în Franța

 
Se dorește beatificarea preotului ucis în Franța
  • 15 Sep 2016
  • 3258

Întrebat fiind dacă s-a gândit să inițieze un proces de beatificare a părintelui Jacques Hamel, Mons. Dominique Lebrun, Arhiepiscop de Rouen, a răspuns: "În cazul în care nu m-aș fi gândit aș fi surd!" Răspunsul a venit după Liturghia de ieri dimineață celebrată de Papa Francisc la casa Sfânta Marta din Vatican, în onoarea preotului ucis pe 26 iulie de către un tânăr musulman fanatic.

Aflat în pelerinaj la Roma și Assisi cu credincioșii săi, prelatul l-a salutat din nou pe Suveranul Pontif după audiența generală din Piața Sfântul Petru. "Sfântul Părinte – spune Arhiepiscopul - mi-a cerut și repetat după audiență: "Venerați-l, venerați-l!".

Arhiepiscopul de Rouen a mai povestit cum, în timpul Liturghiei de dimineață, la Sfânta Marta, papa i-a cerut ca fotografia părintelui Jacques Hamel să fie pusă pe altar. "Am scos repede o fotografie din geanta mea, iar imediat papa i-a zis secretarului său să o pună pe altar. Acesta este deja un mare semn."

În timpul predicii sale, Papa Francisc a spus că "părintele Jacques Hamel este un martir și că trebuie să ne rugăm lui deoarece martirii sunt fericiți."

Azi, 15 septembrie, Breviarul Părintelui Hamel va fi depus în mod simbolic în biserica Sfântului Bartolomeu din Roma. Biserica a fost încredințată de Papa Ioan Paul al II-lea comunității Sant'Egidio și dedicată noilor martiri ai secolelor 20 și 21. În predica sa, de la Liturghia în cinstea părintelui Hamel, Papa a afirmat că părintele Jacques face parte din lungul "lanț de martiri" și că astăzi sunt mai mulți creștini martirizați decât în primele secole; creștini uciși și torturați pentru că au refuzat să-l nege pe Isus Cristos.

Beatificarea părintelui Jacques Hamel, în cazul în care se va întâmpla, va urma etapele obișnuite ale unui proces de beatificare, începând din dieceza de Rouen. Cu unele excepții, așa cum a fost în cazul papei Ioan Paul al II-lea și a Maicii Tereza, trebuie să treacă o perioadă de cinci ani de la moartea celui în cauză înainte de deschiderea unei anchete. "Am urechile deschise, ascult mărturiile, primesc scrisori, cereri, pentru beatificat părintele Jacques", a declarat monseniorul Lebrun. "În acest stadiu, ceea ce este important e faptul că poporul lui Dumnezeu s-a exprimat. Ca păstor, eu ascult. Vom vedea peste cinci ani." El a confirmat, de asemenea, prezența numeroșilor credincioși la mormântul părintelui Hamel, în cimitirul preoților de lângă Bazilica Bonsecours, aproape de Rouen.

Traducere: ACC


(Sursa: Cath.ch-APIC / imedia / ap / mp)