Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Ce i-a spus Maica Tereza Cardinalului Comastri

 
Ce i-a spus Maica Tereza Cardinalului Comastri
  • 06 Sep 2016
  • 5768

„Maica Tereza mi-a spus: fără adorație și rugăciune zilnică nu vei putea reuși. Fără Dumnezeu suntem prea săraci pentru a-i putea ajuta pe săraci”. În acest fel a amintit Card. Angelo Comastri, Vicarul General al Sfântului Părinte pentru Vatican, întâlnirea cu Maica Tereza de Calcutta.

„Pentru prima dată am văzut-o pe Maica Tereza în 1968 aici la Roma - a amintit Card. Comastri - ea se afla pentru prima dată în capitală. La acea vreme eram viceparoh la Biserica Sfântul Luca și doream să o întâlnesc pe această călugăriță despre care am auzit deja vorbindu-se. Eram hirotonit preot de un an și simțeam nevoia să-i cer să se roage pentru mine. Atunci când ne-am întâlnit mi-a strâns puternic mâinile și mi-a zis: „Câte ore te rogi pe zi?” Dezorientat i-am răspuns: „Celebrez Sfânta Liturghie, fac breviarul și Rozariul în fiecare zi”, în '68 mi se parea că fac foarte mult. Dar ea mi-a spus: „Este prea puțin, în iubire nu ne putem limita doar la datorie, trebuie să facem mai mult. Fă un pic de adorație în fiecare zi, în caz contrar nu vei reuși”. I-am răspuns imediat: „Maică, m-aș fi așteptat de la dumneavoastră să mă întrebați câte opere de caritate fac”, dar ea privindu-mă cu ochi pătrunzători mi-a spus: „Tu crezi că eu aș putea merge la săraci dacă Isus nu mi-ar pune în suflet Iubirea Sa? Fără Dumnezeu suntem prea săraci pentru a-i ajuta pe cei săraci”. Aceste cuvinte mi le amintesc în fiecare zi.

De asemenea, Card. Comastri a reamintit „iubirea și devotamentul extraordinar” al Maicii Tereza față de Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea: „Îmi amintesc de un moment special în care eram într-o capelă și la un moment dat a sunat tefefonul. Era Papa Ioan Paul al II-lea. După convorbire Maica Tereza mi-a spus: „A fost Papa, mâine mă așteaptă la Sfânta Liturghie în capela sa”. Cu o altă ocazie, Maica Tereza i-a spus Papei: „Sfinte Părinte, înainte de a muri, doresc să vă fac un cadou”. Papa i-a răspuns: „Cadourile dumneavostră sunt periculoase”. Zâmbind, Maica Tereza a adăugat: „Cadoul meu constă în a umple Vaticanul de săraci. Vreau un colțișor pentru a-i aduce pe săraci lângă dumneavoastră”. Papa a depășit personal marile dificultăți și astfel a fost deschisă casa „Darul Mariei”.

În cele din urmă o amintire a întâlnirii dintre Prințesa Diana și Maica Tereza: „După acea întâlnire mi-a spus”: „Nu am mai întâlnit-o pe Prințesa Diana. Pentru mine prințesele și săracii sunt același lucru, oricine are nevoie de iubire este un sărac. Iar Diana avea nevoie de iubire”.

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:ilsismografo.blogspot.ro