Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

După trei ani de tăcere, Benedict al XVI-lea a vorbit

 
După trei ani de tăcere, Benedict al XVI-lea a vorbit
  • 29 Iun 2016
  • 7884

Dupa trei ani de tăcere, Papa Emerit Benedict al XVI-lea, cu ocazia celebrării a 65 de ani de la hirotonirea sa, a luat cuvântul pentru a-i mulțumi succesorului său pentru bunătatea lui. Cu această ocazie, aflându-se din nou în Palatul Apostolic, pentru prima dată de la 28 februarie 2013, ultima zi a pontificatului său, Papa emerit i-a mulțumit public Papei Francisc.

În Sala Clementină a Palatului Apostolic, unde în urmă cu peste trei ani își lua rămas bun de la cardinali, Papa Benedict al XVI-lea, în picioare, fără a avea un discurs scris, a vorbit timp de câteva minute exprimându-și afecțiunea sa față de Papa Francisc: "bunătatea Sanctității Voastre, din prima zi a alegerilor, în fiecare moment al vieții mele aici, m-a marcat profund și îmi dă o stare interioară de bine. Mai mult decât în grădinile Vaticanului (...), mă simt protejat."

Slăbit și în vârstă, dar foarte zâmbitor, Papa emerit a oferit o meditație magistrală, reflectând dorința lui de a fi unit cu Hristos pentru a "ajuta la transubstanțierea lumii, pentru a fi o lume nu de moarte ci de viață, o lume în care Dragostea a învins moartea". "Hristos a transformat în har și binecuvântare crucea, suferința, tot răul din lume, a continuat el, (...) și sprijină lumea prin puterea iubirii sale."

Cermonia s-a încheiat printr-o îmbrățișare între cei doi bărbați în alb. Papa Francisc, în cuvântul său a spus: "Sanctitate, continuați să slujiți Bisericii, contribuiți cu forță și înțelepciune la creșterea ei; și faceți acest lucru, din această mică mănăstire Mater Ecclesiae din Vatican." Iar în încheiere, Papa Francisc, i-a făcut o urare: "Sanctitate, vă doresc să simțiți în continuare mâna Domnului cel milostiv care vă susține, să continuați să trăiți și să mărturisiți iubirea lui Dumnezeu și, împreună cu sfinții Petru și Paul, să continuați să vă bucurați pe drumul ce conduce spre țelul credinței. "

Traducere: ACC

( Sursa: Cath.ch-APIC / imedia / ak / bl / be)


Fotografie dell'Osservatore Romano.