Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Episcopii indieni dezmint presupusa răstignire a pr. Tom, răpit în Yemen

 
Episcopii indieni dezmint presupusa răstignire a pr. Tom, răpit în Yemen
  • 01 Apr 2016
  • 3495

Conferința episcopală indiană a cerut Ministerului de Externe de la New Delhi să facă „tot posibilul” pentru eliberarea părintelui Tom Uzhunalil, sechestrat de o grupare teroristă la începutul lunii martie în Yemen.

Prelații catolici indieni, informează agenția AsiaNews, solicită guvernului o „intervenție urgentă” pentru a cunoaște „adevărata soartă” a preotului catolic. Ierarhii, care din primele zile de sechestru s-au adresat premierului indian și autorităților civile, cer adoptarea „tuturor mijloacelor posibile” pentru a obține eliberarea. În urma acestui apel, o delegație episcopală va fi primită în audiență privată de ministrul afacerilor externe din India. În cadrul întâlnirii ministrul le va oferi prelaților catolici toate „informațiile disponibile și relevante” în ceea ce privește așteptata eliberare a părintelui Tom.

Preotul Tom Uzhunalil se află de la 4 martie în mâinile unei grupări jihadiste, probabil autointitulata grupare teroristă „Statul islamic”, cea care a luat cu asalt o casă de bătrâni aflată în grija surorilor misionare ale carității din Yemen. În timpul atacului au fost ucise patru călugărițe și alte 12 persoane prezente în casă. Până acum nu s-au primit informații oficiale cu privire la moartea părintelui Tom, care se afla în Yemen de patru ani.

În scrisoarea Conferinței episcopale indiene se subliniază faptul că organismul din care fac parte toți episcopii catolici indieni este în „contact constant” cu guvernul, care se ocupă în mod „serios și sincer” pentru a afla vești despre preotul răpit. În ciuda eforturilor depuse până în prezent nimeni nu a reușit să afle locul în care este ținut ostatic sau motivul pentru care a fost sechestrat preotul salezian.

Condamnând vocile care vorbeau săptămâna trecută despre o presupusă răstignire a părintelui Tom, episcopii indieni subliniază că India trebuie să mărească eforturile pentru a verifica zvonurile lansate de aceste voci „perturbatoare”. Mulțumind Vaticanului pentru preocuparea arătată față de această situație și pentru acțiunile demarate la nivel diplomatic, episcopii indieni invită, în continuare, la rugăciune pentru eliberarea părintelui Tom Uzhunalil.

(rv – I. Ursuleac)Sursa:ro.radiovaticana.va