Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Care este păcatul preferat al diavolului?

 
Care este păcatul preferat al diavolului?
  • 31 Mar 2016
  • 7331

Unui exorcist îi este frică? Care este păcatul preferat al diavolului? Sunt doar câteva din subiectele abordate într-un interviu recent acordat unui ziar spaniol de preotul dominican Juan José Gallego, exorcist al Arhiepiscopiei de Barcelona.

În urmă cu nouă ani, părintele Gallego a fost numit exorcist și a declarat că în opinia sa diavolul este o ființă "total dezamăgită".

În interviul pentru El Mundo, preotul a spus că "mândria" este păcatul pe care diavolul îl preferă cel mai mult.

"Ți-a fost vreodată frică?", a întrebat jurnalistul. "Este o sarcină destul de neplăcută". "La început am fost foarte speriat. Mă uitam înapoi și vedeam demoni peste tot... Zilele trecute făceam o exorcizare: "Eu îți poruncesc!", "Ție-ți spun... Și Cel Rău, cu o voce groaznică, strigă: Galleeeego, tu exageeeeeeeeerezi!!!. Atunci am tremurat."

Preotul știe că diavolul nu este mai puternic decât Dumnezeu.

"Când m-au numit exorcist, o rudă mi-a spus: "Ah, Juan José, sunt îngrijorat, pentru că în filmul "The Exorcist", unul a murit, iar celălalt a fost aruncat afară pe fereastră". Am râs și am spus: "Nu uita că diavolul este o creatură a lui Dumnezeu".

Atunci când oamenii sunt posedați: "își pierd cunoștința, vorbesc în limbi bizare, au o putere exagerată, au o stare de rău profundă, hulesc, blasfemiază, strigă...".

Preotul spaniol s-a plâns că din cauza crizei economice care afectează Spania de câțiva ani "sunt atrași demonii. Viciile: drogurile, alcoolul... sunt o formă a posedării".

"Odată cu criza, oamenii suferă mai mult. Sunt disperați. Există oameni care cred că diavolul este în ei", a mai spus preotul.

Nimeni nu trebuie să uite însă că diavolul nu este mai puternic decât Dumnezeu.

 

Traducere: ACC
 Sursa:it.aleteia.org