Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

„Femeia care deținea secretul fericirii” a trecut în eternitate

 
„Femeia care deținea secretul fericirii” a trecut în eternitate
  • 22 Feb 2016
  • 3964

Elisabeta Postolache Kastel (1929-2016)

Sâmbătă, 20 februarie a.c., a decedat în vârstă de 87 de ani, Elisabeta Postolache Kastel, membră a lotului în care a fost arestat și Monseniorul Ghika.

Elisabeta Kastel a fost arestată pentru că a servit drept „curier” ordinariului substitut clandestin al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, Hieronymus Menges. Ea l-a cunoscut mai bine pe Monseniorul Ghika la proces, apoi cu ocazia ajungerii la Jilava. A fost întărită în toți anii de închisoare amintindu-și de cuvintele Monseniorului, care, atunci când a fost aruncat din camion direct în noroi, peste ea, s-a ridicat cu greu și i-a spus șoptit: „Pardonnez-moi, pardonnons-leur!”

O frumoasă mărturie despre acest suflet nobil și generos plecat la Domnul se află în articolul „Femeia care deținea secretul fericirii”, dedicat și semnat de Mirela Corlățean (publicat la http://www.revista22.ro/elisabeta-kastel-condamnata-pentru-credinta-femeia-care-detine-secretul-fericirii-39723.html)

Elisabeta Kastel ne-a lăsat multe mărturii care au fost decisive pentru finalizarea cu succes a cauzei de beatificare a Monseniorului Ghika.

După ieșirea din închisoare s-a căsătorit cu doctorul Iuliu Postolache, care a îngrijit-o cu multă dăruire. El a murit acum câțiva ani.

În ultima vreme a fost lovită de senilitate și boala ei s-a agravat. Părintele Nicolae, parohul greco-catolic din Cacica s-a îngrijit de dânsa cu multă dăruire.

Înmormântarea a avut loc azi, 22 februarie, la ora 11, la Cimitirul cel nou din Suceava.

Odihnească în pace!

 

(Din corespondența Domnului E. Cosmovici)