Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc a primit premiul Carol cel Mare

 
Papa Francisc a primit premiul Carol cel Mare
  • 20 Feb 2016
  • 3413

Prestigiosul premiu Carol cel Mare oferit în Germania personalităților care prin activitățiile lor au adus un aport important păcii europene, a fost oferit în acest an Papei Francisc.

Învățătura Sfântului Părinte este un mesaj de speranță și încurajare pentru o Europă în criză. Întreaga sa activitate este bazată pe conștiința și autoritatea morală pentru o lume mai bună și mai încrezatoare în instituțiile care deservesc societății.

De asemenea, organizatorii au ținut să menționeze faptul că un rol important  în alegerea acestuia l-a avut și intervenția de anul trecut din luna noiembrie de la Strasburg, unde s-a arătat preocupat de problema imigranților într-o Europă care pare că a lăsat pe un plan secund procesul de integrare al acestora.

Într-un comunicat venit din partea Vaticanului, pr. Lombardi a declarat:  Papa nu interpretează acest premiu ca fiind un cadou pentru el, ci mai degrabă dorește să îl  dedice întregii Europe ca încurajare în lupta pentru pace. Europa trebuie să sădească și să se îngrijească de pace în interior ca mai apoi să aibă un rol esențial în pacea mondială.

 

Traducere și adaptare: Orian Remus Anghel

 

 

Sursa: http://mobile.avvenire.it