Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

LIVE: Congresul Euharistic Internațional - ZIUA 8

 
LIVE: Congresul Euharistic Internațional - ZIUA 8
  • 31 Ian 2016
  • 3764

Lucrările Congresului Euharistic Internațional din Cebu se încheie azi, 31 ianuarie. La cel de-al cincizeci şi unulea Congresul Euharistic au fost prezenți peste 15 mii de participanți.

Evenimentele Congresului au fost împărțite în două părți principale: prima, Simpozionul teologic, care a avut loc între 20 și 22 ianuarie, și Congresul propriu-zis, între 24 și 31 ianuarie. Temele de bază pentru reflecția din perioada Simpozionului au fost: Virtutea creștină a speranței; Euharistia în Evanghelia Sfântului Ioan; Liturgie și inculturare; Istoria Novus Ordo; Evanghelizarea în lumea seculară; Catehismul Euharistiei duminicale. În timpul Congresului temele proouse au fost: Cristos, speranța gloriei; Speranța creștină; Euharistia ca celebrare a misterului pascal; Euharistia ca misiune; Misiunea ca dialog; Euharistia și dialogul cu culturile; Euharistia și dialogul cu săracii; Euharistia și dialogul cu celelalte religii; Euharistia și Maria.

Programul ultimei zile prevede o întâlnire a delegațiilor naționale și a Consiliului Pontifical pentru Congresul Euharistic Internațional.

Începând cu ora 10 (ora României), legatul Sfântul Părinte Papa Francisc, cardinalul Charles Maung Bo, arhiepiscop de Yangon (Myanmar), însoțit de ceilalți cardinali, episcopi și preoți prezenți la Congres, va celebra Sfânta Liturghie de .

 

Mai jos, urmăriți în direct evenimentele Congresului Euharistic Internațional, la care România este reprezentată de PS Claudiu Pop, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore:

ACC

LIVE: Congresul Euharistic Internațional - ZIUA 7

LIVE: Congresul Euharistic Internațional - ZIUA 6

LIVE: Congresul Euharistic Internațional - ZIUA 5

LIVE: Congresul Euharistic Internațional - ZIUA 4

LIVE: Congresul Euharistic Internațional - ZIUA 3

LIVE: Congresul Euharistic Internațional - ZIUA 2

LIVE: Congresul Euharistic Internațional - ZIUA 1