Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Câți credincioși a întâlnit Papa în 2015?

 
Câți credincioși a întâlnit Papa în 2015?
  • 31 Dec 2015
  • 3739

3.210.860 este numărul credincioșilor care în 2015 l-au întâlnit la Roma pe Papa Francisc în timpul audiențelor generale, liturghiilor și a rugăciunii Angelus.

Ca întotdeauna, la sfârșitul anului, Prefectura Casei Pontificale a făcut un rezumat al participării credincioșilor la diferitele întâlniri cu Sfântul Părinte. Este bine de știut – se amintște în comunicat -  că cifrele sunt aproximative, fiind calculate pe baza cererilor de participare la evenimentele din Vatican primite la Prefectura Casei Pontificale și în funcție de numărul biletelor emise, precum și pe baza unei estimări a numărului de participanți la momente cum ar fi Angelus sau Regina Coeli, dar și de sărbători în Piața San Pietro.

După cum se poate vedea, numărul participanților se referă doar la reuniunile de la Vatican și nu include alte momente trăite de Papa Francisc cu o mare participare a credincioșilor: nu include vizitele în Dieceza Romei, nici cele din Italia, cu atât mai puțin marile călătorii internaționale în timpul cărora - după cum se știe - Papa s-a întâlnit cu multe milioane de oameni, atât în timpul festivităților și a evenimentelor mari cât și de-a lungul drumurilor (în Sri Lanka, Filipine, Sarajevo, Ecuador, Bolivia, Paraguay, Cuba, Statele Unite ale Americii, Kenya, Uganda, Republica Centrafricană).

 

Traducere: ACCSursa:www.acistampa.com