Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Benedict al XVI-lea va fi prezent la deschiderea Porții Sfinte

 
Benedict al XVI-lea va fi prezent la deschiderea Porții Sfinte
  • 05 Dec 2015
  • 3616

„Pe 8 decembrie va fi prezent și Papa emerit Benedict al XVI-lea la deschiderea Porții Sfinte”, a declarat Pr. Federico Lombardi, directorul Biroului de presă al Sfântului Scaun.

Pr. Lombardi a afirmat că Papa emerit Benedict al XVI-lea a acceptat invitația Papei Francisc pentru ceremonia de deschidere a Porții Sfinte a Bazilicii Sfântul Petru din Roma. Benedict al XVI-lea nu va fi prezent la întrega ceremonie, ci doar la ritualul de deschidere.

Poarta Sfântă a Bazilicii Sfântul Petru va fi deschisă la sfârșitul Sfintei Liturghii din ziua de 8 decembrie, zi în care va începe Anul Sfânt al Milostivirii.

Prin urmare, începutul Jubileului ne va oferi o altă ocazie de a-i vedea împreună pe Papa Francisc și pe Papa emerit Benedict al XVI-lea. Până acum au avut loc mai multe întâlniri între cei doi, îmbogățite de mai multe apariții publice ale Papei emerit, întotdeuna la invitația Papei Francisc. Astfel, Benedict al XVI-lea a participat la primul Consistoriu al Sfântului Părinte Francisc, pe 22 februarie 2014; a participat la sărbătoarea Bunicilor, pe 27 septembrie 2014; și a concelebrat la Liturghia de canonizare a Papei Ioan Paul al II-lea și a Papei Ioan al XXIII-lea, pe 27 aprilie 2014.

Cei doi Papi s-au mai văzut de multe ori în privat. Prima întâlnire a fost la Castel Gandolfo pe 23 martie 2013, când Papa Francisc a mers pentru a-l întâlni pe Papa emerit. Cei doi au fost apoi revăzuți pe 2 mai 2013, când Benedict al XVI-lea a revenit în Vatican. Pe 5 iulie 2013 cei doi Papi au sfințit împreună statuia Sfântului Arhanghel Mihail din Grădinile Vaticanului, iar pe 23 decembrie 2013 Papa Francisc a mers la Mater Ecclesiae pentru a face urările de Crăciun Papei emerit Benedict, iar acesta din urmă i-a reîntors vizita, participând la masa de prânz cu Bergoglio la Sfânta Marta.

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:acistampa.com