Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc ia apărarea ROMILOR și le dă sfaturi. Ce le-a transmis Suveranul Pontif

 
Papa Francisc ia apărarea ROMILOR și le dă sfaturi. Ce le-a transmis Suveranul Pontif
  • 29 Oct 2015
  • 3692

Papa Francisc le-a adresat romilor o serie de sfaturi privind comportamentul în relația cu alte comunități, informează Mediafax.

În faţa a mii de oameni, prezenţi la o adunare la Roma, Suveranul Pontif a condamnat discriminarea "de secole" împotriva romilor din Europa, dar a subliniat că reprezentanţii acestei etnii trebuie să respecte legea şi îşi trimită copiii la şcoală.

Papa Francisc i-a îndemnat pe romii care călătoresc în Europa să respecte legea şi să renunţe la "escrocherie".

De asemenea, Suveranul Pontif  i-a sfătuit pe romi să nu se mai bată.

"Nu daţi mass-media şi oamenilor motiv să gândescă rău despre voi", a declarat Papa Francisc, citat de presa internațională.

El a atras atenţia că romii care se consideră creştini trebuie să "evite tot ceea ce nu este vrednic: minciuna, frauda, escrocheriile, lupta".

Suveranul Pontif a explicat că, în timp ce statul trebuie să garanteze educaţie, este "de datoria adulţilor să se asigure că cei mici merg la şcoală".

De la instalarea sa, în 2013, Papa Francisc a vizitat multe tabere de nomazi din Italia.Sursa:m.romanialibera.ro