Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

VIDEO: Un martor al atrocităților jihadiste în vizită la Papa

 
VIDEO: Un martor al atrocităților jihadiste în vizită la Papa
  • 27 Aug 2015
  • 3358

Papa Francisc a primit ieri, 26 august 2015, pe  preotul caldeean Samir Yousif, originar din Irak. Preotul i-a vorbit pontifului despre tragedia refugiaților care fug de jihadiști.

 

Samir Yousif, păstorul comunității din Amadiyak și a altor cinci sate de pe un munte din apropierea graniței cu Turcia, a arătat Papei Francisc în timpul audienței două albume foto cu tragedia refugiaților irakieni care fug de Jihadiștii organizației teroriste a autoproclamatului stat islamic. "Am văzut scene de durere de neimaginat și de disperare, a declarat pentru L'Osservatore Romano părintele Yousif. Am văzut oameni morți de foame în mijlocul drumului". "Dintr-o dată, a spus preotul cu o tristețe profundă, simbolurile creștine datând din primul secol au fost șterse, însă noi creștinii în aceste regiuni nu suntem nici oaspeții nici străini."

În parohia sa, preotul se luptă pentru a oferi asistență pentru refugiați: hrană, cazare, medicamente. De asemenea în timpul audienței, el a mulțumit Papei pentru donații sale financiare și pentru solicitările sale regulate către comunitatea internațională. "Vocea lui, poate fi sigur, se aude în lumea arabă (...) ne ajută să găsim ajutor, să nu fim uitați".

 

Traducere: ACC

 Sursa: APIC