Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Început de an la Colegiul Pontifical Pio Romeno

 
Început de an la Colegiul Pontifical Pio Romeno
  • 25 Aug 2015
  • 3939

În aceste zile, Colegiul Pontifical „Pio Romeno” este locul emoțiilor, întrebărilor, speranțelor. Noi candidați din România au făcut acum cunoștință cu Roma. Opt tineri (trei din Arhieparhia de Făgăraş şi Alba Iulia, doi din cea de Oradea, unul din Eparhia de Lugoj, unul din Eparhia de Cluj-Gherla și în premieră, unul din tânăra Eparhie „Sfântul Vasile cel Mare” de București) au început luni, 24 august, cursul de italiană. Vor fi câteva săptămâni solicitante care îi vor pregăti pentru viața academică a Romei. Determinarea lor nu lipsește, dar vor avea nevoie de rugăciunile celor din țară și ale tuturor oamenilor de bunăvoință: începutul nu e simplu, iar diferențele intelectuale, culturale și lingvistice nu sunt de neglijat. Cuvintele generoase despre fraternitatea latină și patrimoniul Bisericii Universale pot înșela dacă nu sunt secondate de seriozitatea pregătirii individuale și susținerea celor apropiați.

An după an, încă o știre neutră despre sosirea noilor candidați la Pio Romeno. Întrebările esențiale nu pot fi însă evitate: Sunt acești tineri însetați de Hristos? Sunt cei de acasă pregătiți să-i primească în spiritul lacrimilor paterne ale Apostolului Pavel? Orizontul unor posibile răspunsuri se ghicește doar în rugăciune. Să-l implorăm pe Domnul, „Părintele luminilor”, pentru ca, prin mijlocirea Preacuratei Fecioare Maria, să-i ocrotească pe drumul renunțării, al slujirii și al vieții „ascunse cu Hristos în Dumnezeu”!