Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Un păstor bun, mare dar al Milostivirii Divine

 
Un păstor bun, mare dar al Milostivirii Divine
  • 04 Aug 2015
  • 4164

Să-i permitem iubirii lui Dumnezeu să se înrădăcineze în noi, doar astfel vom fi în măsură să ne dăruim celorlalți: se spune în mesajul Papei Francisc postat marți, 4 august pe contul de Twitter @Pontifex. Un exemplu de dăruire celorlalți, de totală punere la dispoziția credincioșilor pe care Domnul i-a încredințat spre păstorire a fost Sfântului Ioan Maria Vianney, patronul parohilor, sărbătorit pe 4 august.

Sfântul Paroh de Ars, care a trăit Franţa, între anii 1786-1859 rămâne un exemplu luminos de preot, un model pentru toți preoții din lume. Ce a făcut într-atât de extraordinar acest simplu paroh de ţară, dintr-o mică localitate aproape necunoscută din sudul Franţei? Ioan Maria Vianney a fost cu adevărat “îndrăgostit” de Cristos, care era pentru el metrul de măsură în tot ce gândea și făcea, iubirea pe care o nutrea față de Misterul euharistic devenind iubire față de turma lui Cristos şi  secretul succesului său.

Modul său de a catehiza consta în propriul stil de viață, viața fiindu-i o cateheză vie, palpabilă, sub ochii credincioșilor care vedeau modul în care păstorul lor celebra Sfânta Liturghie, modul de a sta în adorație în fața Preasfântului Sacrament, multele ore petrecute la scaunul de spovadă, căci pentru Ioan Maria Vianney în practicarea sacramentului pocăinței se împlinea în mod logic și firesc apostolatul sacerdotal.

A fost un neobosit confesor și îndrumător spiritual, care i-a îndrumat pe credincioși să redescopere frumusețea pocăinței sacramentale aflată în strânsă legătură cu exigența Prezenței euharistice.

Ioan Maria Vianney era un preot de țară, simplu, dar nu simplist și banal. Dimpotrivă, permanenta viață de rugăciune și meditați și experiența de confesor îl ajutau să surprindă în predici în primul rând esențialul pentru viața noastră de creștin: a ne lăsa căutați și găsiți de Cristos, căci spunea Parohului de Ars:
„Nu este păcătosul cel care se întoarce la Dumnezeu pentru a-i cere iertare, este Dumnezeu cel care aleargă după omul păcătos şi-l face să se întoarcă la el".
„Un bun păstor, un păstor după inima lui Dumnezeu" – spunea Sfântul Ioan Maria Vianney –  "este cea mai mare comoară pe care bunul Dumnezeu poate să o dea unei parohii, şi unul din darurile cele mai preţioase ale Milostivirii Divine”.



Sursa:ro.radiovaticana.va

Știri din aceeași categorie