Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Eliportul din Vatican va fi folosit pentru urgențe pediatrice

 
Eliportul din Vatican va fi folosit pentru urgențe pediatrice
  • 31 Iul 2015
  • 3607

Acord între  Vatican și Spitalul Bambino Gesu.

Un acord pentru folosirea eliportului situat în Grădinile Vaticanului a fost parafat între Vatican și Spitalul de Pediatrie Bambino Gesu. Înțelegerea, aprobată de Secretariatul de Stat a Sanctității Sale, a fost semnată de secretarul general al Guvernatoratului, S.E.R. Mons. Fernando Vergez Alzaga, și de directorul Spitalului Pediatric al Sfântului Scaun, Mariella Enoc.

Guvernatoratul acordă Spitalului Bambino Gesu din Roma autorizația pentru aterizarea și decolarea, atât ziua cât și noaptea, în interiorul Statului Vatican, a elicopterelor care aduc pacienți cu grave probleme pediatrice.

Informat de inițiativă, Papa Francisc și-a exprimat bucuria și sprijinul pentru acest acord care va fi de mare ajutor pentru copii.

Directorul Spitalului Bambin Gesu, Mariella Enoc a zis: „Mulțumim Sfântului Scaun, Secretariatului de Stat și Guvernatoratului în particular pentru această oportunitate de care vor beneficia mulți copii pacienți proveniți din toată Italia, care din nefericire trebuie să ajungă urgent la Spitalul nostru. E un gest  de caritate prin care datorită apropierii dintre Statul Vatican și reședința noastră de pe Gianicolo, în fapt, va scurta foarte mult timpul transportului, contribuind la salvarea vieții copiilor. Vreau să mulțumesc personal comandantului Domenico Giani, șeful Jandarmeriei din Vatican, care s-a implicat mult pentru acest proiect”.


Traducere:AMR

 Sursa:www.aleteia.org