Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa, tinerilor de astăzi: «Nu vă fie frică să vă căsătoriţi»

 
Papa, tinerilor de astăzi: «Nu vă fie frică să vă căsătoriţi»
  • 30 Iul 2015
  • 3685

„Dragi tineri, nu vă fie frică să vă căsătoriţi: Cristos însoţeşte cu harul Său soţii care rămân uniţi cu El”: aceasta a scris Papa Francisc marţi, 28 iulie 2015 pe contul său de Twitter, @Pontifex, urmărit în prezent de peste 22 milioane de persoane din lumea întreagă.

Despre impactul acestui mesaj în contextul actual şi mijlocul de comunicare folosit de Pontif, a vorbit mons. Vincenzo Paglia, preşedintele Consiliului pentru Familie, într-un interviu pentru redacţia centrală Radio Vatican:

• „Cum se întâmplă adesea, Papa Francis a punctat mesajul exact acolo unde era nevoie. La umbra Sinodului pentru familie care se apropie, ştim cu toţii cât de multe probleme există astăzi în jurul căsătoriei şi a familiei. Problema de fond este tocmai aceasta:  frica multor tineri de a se căsători, nu pentru că tinerii de astăzi sunt  mai puţin buni decât cei din trecut – nu, absolut deloc – ci pentru că  există o cultură care le provoacă teama, care creează o confuzie atât de mare cu privire la alegerile serioase şi definitive, încât este mai uşor să fie evitate. Papa Francis repetă tinerilor de astăzi: «Nu vă temeţi» – o frază care, în mod defel întâmplător, se repetă în Biblie de 365 de ori, o dată pe zi. Aşadar, aș spune că această insistență cotidiană trebuie să fie refrenul care rezonează în inimile și mințile tinerilor zi de zi, pentru că împreună cu Isus, uniunea pentru totdeauna reuşeşte să aibă acea stabilitate pe care o societate foarte lichidă, ca a noastră, o împiedică”.

Papa Francisc a ales şi de această dată reţeaua de socializare Twitter. El a folosit un „mod tânăr” pentru a le vorbi tinerilor, prin intermediul unui instrument folosit în mod special de tineri.

• „Într-adevăr, în acest sens, Papa Francisc a ieşit încă o dată din schemele obișnuite, puţin «pompoase» și solemne, pentru a fi aproape de toată lumea. Pe scurt, când Papa Francisc îndeamnă să fim o Biserică în «ieşire», nu o spune doar de dragul vorbelor, ci o spune prin gesturile sale, o comunică în mod real. În acest caz, prin acest mijloc extraordinar de comunicare, reușește să atingă mintea și inima multor persoane. Sperăm că într-adevăr să ajungă la inima tinerilor acest tweet!”.

Întrebat ce anume poate face Biserica astăzi pentru a arăta frumuseţea căsătoriei şi a încuraja întemeierea unei familii, într-un moment istoric în care se evidenţiază doar pericolele și dificultățile, acelaşi preşedinte al Consiliului pentru Familie din Vatican, răspunde:

• „Da, cred că Biserica deţine o comoară în acest domeniu: o comoară spirituală, umanistă, un patrimoniu incredibil, care cred că este puțin cunoscut și, uneori chiar uitat. Astăzi trebuie să-l scoatem la suprafaţă, să propunem căsătoria și familia ca pe o alegere, care nu este una doar personală sau pentru sine, ci ca un mod de a schimba lumea. Căsătoria sau familia nu este o opțiune închisă în golul afectiv personal, este o alegere pentru societate, pentru lume!”.Sursa:ro.radiovaticana.va