Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Tabără de artă în Blaj

 
Tabără de artă în Blaj
  • 30 Iul 2015
  • 3832

Primăria Blaj organizează, în perioada 29 iulie – 8 august, Tabăra Internațională de Artă „Inocențiu Micu-Klein“, ediția a XIX-a. La tabără participă 30 de artiști plastici, pictori și sculptori, din județele Alba, Maramureș, Iași, Vâlcea, Bihor, din București, dar și din afara granițelor țării, din Italia și Republica Moldova.

Pe parcursul a aproape două săptămâni, artiștii vor organiza vernisaje, vor participa la ateliere practice, seri culturale sau la excursii de documentare. Participanții la tabără beneficiază în mod gratuit, pe întreaga perioadă, de cazare, masă, de transport în excursiile de documentare, precum și de unele materiale în funcție de aria de interes, spun reprezentanții Primăriei Blaj.

”Modalitatea artiștilor de a răsplăti comunitatea pentru invitația făcută este ca, an de an, să doneze secției de artă contemporană din cadrul muzeului din Blaj câte două lucrări. În acest fel, zestrea culturală a urbei de pe Târnave a ajuns să fie una considerabilă. Nu mai puțin de 600 de opere de artă sunt rezultatul direct al organizării acestei tabere”, mai spun reprezentanții administrației publice locale. Prima acțiune a avut loc, ieri, la Muzeul de Istorie „Augustin Bunea“, odată cu vernisajul a două expoziții personale  semnate de artistul blăjean Horea Cucerzan. Recunoscut în țară, dar și în străinătate, pictorul este inițiatorul acestei tabere la Blaj și are în portofoliu 19 ediții în postura de director.Sursa:m.romanialibera.ro

Știri din aceeași categorie