Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Numiri de protopopi şi sinceli pentru Italia

 
Numiri de protopopi şi sinceli pentru Italia
  • 01 Iul 2015
  • 4848

Misiunea Bisericii de a propovădui Cuvântul lui Dumnezeu şi speranţa că acest mandat, primit direct de la Hristos prin succesiunea apostolică, nu se va termina până la sfârşitul veacurilor este de actualitate şi în vremurile tulburi ale acestui început de mileniu.


Imigraţia este o realitate care schimbă modul de viaţă al oamenilor, crează situaţii noi de întâlnire şi convieţuire multiculturală, multietnică. multilingvistică, multireligioasă şi multiconfesională pe acelaşi teritoriu, în diferitele zone ale lumii.


Unii se află în situaţia de a primi, alţii de a fi primiţi şi toţi avem mare nevoie de o scară de valori universale care să asigure pacea şi buna convieţuire, integrarea şi respaectarea libertăţii fiecăruia, lucru deloc uşor de realizat de la sine, dar nicidecum imposibil.


Valorile creştine, dacă sunt luate în serios şi trăite, duc la rezultate uimitoare, depăşind limitele şi dificultăţile omeneşti, încrezători în ajutorul divin.


În Italia, comunitatea românească este cea mai numeroasă, iar membrii care o alcătuiesc, doresc să-şi trăiască credinţa prin tradiţia proprie. Astfel s-a ajuns la diferitele cereri de a li se asigura asistenţa spirituală şi religioasă. Formele potrivite pentru realizarea acestui mandat misionar sunt în continuă dezvoltare, de la simple capele, la adevărate comunităţi parohiale cu activităţi pastorale anuale. În unele oraşe mai mari chiar instituirea mai multor comunităţi parohiale.


Arhiepiscopul Major al Bisericii noastre Preafericirea Sa Card. Lucian Mureşan, împreună cu Sinodul Bisericii Române Unite, vine în întâmpinarea acestor nevoi pastoral-misionare, în strânsă colaborare cu Biserica catolică din Italiană prin Conferinţa Episcopală Italiană - C.E.I. - trimiţând preoţi responsabili şi făcând numiri de protopopi şi sinceli.


Astfel, cu ajutorul lui Dumnezeu, având consimţământul Sinodului, Preafericirea Sa Lucian a facut în luna iunie urmatoarele numiri pentru Italia:
- Pr. Vasile Alexandru Barbolovici, Sincel pentru Italia Nord (Liguria, Lombardia, Piemonte, Triveneto);
- Pr. Marinel Muresan, Sincel pentru Italia Centru (Emilia Romagna, Marche, Toscana, Umbria);
- Pr. Robert Romulus Popa, Protopop de Lombardia, Liguria, Piemonte;
- Pr. dr. Raimondo Rudolf Salanschi, Protopop de Triveneto;
- Pr. Sician Valer, Protopop de Toscana şi Umbria;
- Pr. Mihai David, Protopop de Emilia Romagna şi Marche.


Bunul Dumnezeu să le întărească credinţa şi iubirea pentru fraţi, să le dea întelepciune, prudenţă şi răbdare pentru a îndeplini cu fidelitate noua lor misiune în folosul comunităţilor noastre.


Italia Centro-Sud (de la Roma in jos) rămâne deocamdată în grija Coordonatorului naţional, pr. Ioan Alexandru Pop.

pr. Ioan Marginean-CocisSursa:www.bru-italia.eu