Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

În Egipt, musulmanii strâng bani pentru construirea unei biserici în provincia egipteană Monufia

 
În Egipt, musulmanii strâng bani pentru construirea unei biserici în provincia egipteană Monufia
  • 01 Mai 2015
  • 4783

În Shibin El Kom, Guvernatorat Monufia, situat în nordul Cairului, în regiunea Deltei Nilului, se va construi o biserică coptă și datorită donațiilor provenite de la musulmani, relatează surse copte consultate de Agenția Fides. Biserica este închinată Fecioarei Maria, iar solidaritatea manifestată de credincioșii musulmani este văzută și ca efect al emoției ce a cuprins întreaga țară în fața masacrării copților în Libia de către jihadiști din Statul Islamic.


În momentul în care Episcopul copt ortodox Benyamin a început strângerea de fonduri pentru biserică,mai mulți exponenți importanți ai islamului au sugerat participarea la acest proiect. Tinerii și copiii musulmani au fost printre primii care au răspuns invitației dăruind din economiile lor la construirea bisericii.


Episcopul Benyamin a subliniat că inițiativa desfășurată în Guvernatorat reprezintă un mesaj adresat întregii lumi. Analiștii și comentatorii își doresc ca un asemenea gest să se repete și în alte țări.

Traducere: AMR

 Sursa:www.fides.org