Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

24 de ore pentru Domnul

 
24 de ore pentru Domnul
  • 07 Mar 2015
  • 3466

Vineri, 13 martie 2015, la ora 17.00, în bazilica Sfântul Petru, papa Francisc prezidează Ritul Reconcilierii mai multor penitenți cu mărturisirea păcatelor și dezlegarea individuală: informează printr-un comunicat Oficiul Celebrărilor Pontifului Roman.

Celebrarea penitențială prezidată de Sfântul Părinte face parte din manifestările religioase cuprinse în inițiativa ”24 de ore pentru Domnul”, la care Papa făcea referință în Mesajul său pentru Postul Mare din acest an. ”Să nu neglijăm puterea rugăciunii celor mulți!” – se citește în Mesaj. ”Inițiativa «24 de ore pentru Domnul», care este de dorit să se celebreze în toată Biserica, chiar și la nivel diecezan, în zilele de 13 și 14 martie, vrea să exprime această necesitate a rugăciunii”, afirma Sfântul Părinte în Mesaj.

Inițiativa a fost lansată de Consiliul Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări, care după reușita din 2014, a propus și pentru Postul Mare din 2015 cele ”24 de ore pentru Domnul”, stabilind să se celebreze în zilele de 13 și 14 martie. ”Dumnezeu bogat în îndurare” este tema generală a meditațiilor din acest an, care se inspiră din Scrisoarea către Efeseni (2,4).

Prin liturgia penitențială din bazilica Sfântul Petru – se citește pe site-ul Consiliului Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări – papa Francisc plasează Sacramentul Împăcării la baza drumului noii evanghelizări în toată Biserica. Papa însuși a îndemnat diecezele să participe la această inițiativă. Ar fi de aceea important – se subliniază pe site-ul amintit – ca în zilele de 13 și 14 martie să se dispună deschiderea extraordinară a bisericilor după posibilitățile și necesitățile Bisericilor locale, oferind credincioșilor posibilitatea de a se spovedi și de a participa la Adorația Euharistică.

În dieceza Romei inițiativa ”24 de ore pentru Domnul” se desfășoară în mai multe biserici. După liturgia penitențială de vineri, 13 martie 2015, din bazilica Sfântul Petru, trei biserici din centrul istoric al Romei vor rămâne deschise începând cu ora 20.00 pentru Adorația Euharistică și mărturisirea păcatelor. Numeroși preoți vor asigura primirea credincioșilor, atât a celor care vin în acest scop cât și a celor care sunt dispuși să-și modifice planurile serii și vor răspunde la invitația de a intra pentru câteva minute în biserică, invitație pe care tinerii din diferite mișcări bisericești o vor adresa pe străzile Romei celor de o vârstă cu ei. În noaptea de vineri spre sâmbătă vor rămâne deschise trei biserici: Sfânta Agneza, din Piața Navona, Sfânta Maria, din cartierul Trastevere, și Sfintele Stigmate ale Sfântului Francisc, din Largo di Torre Argentina.

Sâmbătă, 14 martie, de la ora 10.00 până la ora 16.00, mai mulți preoți vor sta la dispoziție pentru mărturisirea păcatelor și Adorația Euharistică în biserica Sfânta Agneza, din Piața Navona. La ora 17.00 are loc celebrarea finală de mulțumire, cu rugăciunea Primelor Vespere ale duminicii, în biserica «Santo Spirito in Sassia», nu departe de Vatican, prezidată de arhiepiscopul Rino Fisichella, președintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări.Sursa:ro.radiovaticana.va