Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Creștinii: cei mai persecutați din lume

 
Creștinii: cei mai persecutați din lume
  • 06 Mar 2015
  • 3672
Între 6 și 8 martie, se desfășoară în localitatea italiană Nemi, din apropierea Romei, seminarul cu tema "Creștinii: cei mai persecutați din lume". Organizat de Părinții Mercendari, evenimentul dorește să suscite o mai profundă reflecție privind drama persecuțiilor religioase din lume, în special din Orientul Mijlociu, India și Africa.Printre vorbitori se numără și cardinalul Leonardo Sandri, prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale.
 
Nu este pentru prima oară când Comunitatea Părinților Mercendari organizează astfel de seminarii. Inițiativa a luat naștere în urmă cu 26 de ani cu scopul de a trezi în laici interes față de carisma libertății și a mântuirii, specifică acestei comunități înființate în 1218 tocmai pentru a veni în sprijinul fraților creștini reduși la sclavie de către sarazini.
 
Programul seminarului de la Nemi prevede de asemenea ascultarea unor mărturii împărtășite celor prezenți de către creștini persecutați din mai multe țări ale lumii. La eveniment este de asemenea prezent mons. Boutros Marayati, arhiepiscopul de Alep al armenilor catolici.
 
La finalul seminarului va fi lansată o inițiativă în favoarea creștinilor persecutați din Irak, de sprijinire a miilor de refugiați creștini, care au fost constrânși să-și părăsească localitățile de origine pentru a se salva din calea furiei distrugătoare a membrilor autointitulatului Stat Islamic.
 
Seminarul cu tema "Creștinii: cei mai persecutați din lume" își propune să favorizeze o tot mai mare conștientizare în rândul Părinților Mercendari privind creștinii persecutați, cu dorința multiplicării acțiunilor în favoarea fraților care dau mărturie despre propria credință în Cristos chiar cu prețul vieții.


Sursa:ro.radiovaticana.va

Știri din aceeași categorie