Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Care este rolul obiectelor religioase pe care mulți creștini le poartă?

 
Care este rolul obiectelor religioase pe care mulți creștini le poartă?
  • 28 Dec 2014
  • 5577
Interviu cu Don Stefano Stimamiglio:

Imaginile cu Isus, Maria, cu sfinţii sau arhanghelii și obiectele binecuvântate - cum ar fi crucifixele, scapularele, medaliile - sunt de mare ajutor și protejază împotriva răului. Dar pentru aceasta, ele trebuie să fie folosite cu credință și devotament, și, prin urmare, asociate cu o rugăciune profundă și o apropiere sinceră față de Dumnezeu. Toate aceste elemente nu ar trebui să fie purtate ca nişte talismane sau amulete. În caz contrar, se cade într-o formă de magie, care este contrară credinței.

Este bine ca aceste obiecte să fie mai întâi binecuvântate?

Desigur. Dar prin binecuvântare nu trebuie să se înţeleagă că i se conferă obiectului un fel de protecție magică, un fel de "superputere". Binecuvântarea, așa cum spune rugăciunea pronunțată de preot în momentul binecuvântării, este pentru a cere lui Dumnezeu harul de a crește în virtuți în viața noastră de zi cu zi și de a obţine protecția și mijlocirea persoanei reprezentată sau menționată pe obiect. Sunt mereu surprins când, în mașini, în public sau în case particulare, văd o imagine sfântă și, în continuare, un corn sau o potcoavă. Nu au de a face nimic unele cu altele.

Traducere: ACC
Sursa:www.aleteia.org